Annons
Annons

939206.jpg

Nyhet

“Jag trodde aldrig att jag skulle få möjligheten att flyga”

Minns du första gången du flög? Eller väntar du fortfarande på premiärturen? Se hur det var för två kvinnor som fick uppleva sin första resa ovan molnen.

Text: • 2014-04-17 Uppdaterad 2014-04-17

Vissa avskyr det och häller i sig alkohol och sömnpiller för att hålla dödsångesten i schack. Andra älskar frihetskänslan och känner sig fullkomligt avslappnade. Några har aldrig fått möjligheten att prova på. Att flyga.

I telefonoperatören Vodafons kampanj där de låter människor prova på nya saker får de två holländska kvinnorna An och Ria flyga för första gången i sina liv.

– Jag trodde aldrig att jag skulle få möjligheten att flyga. Jag har alltid hoppats på det men min man skulle aldrig ha följt med, även om han hade fått 100 000 gulden för det. Han var så rädd så vi reste aldrig långt på semester, säger Ria i filmklippet.

Medan Ria är spänd av förväntan och förbereder sig för flygningen genom att åka bergochdalbana, går An till en terapeut för att lära sig hantera rädslan.

– Jag fyller 72 år om två veckor och om jag inte gör det här nu kommer jag nog aldrig att göra det, säger An.

Hennes man Jan berättar att han hoppas att An ska lyckas övervinna sin rädsla.

– Jag skulle gärna vilja resa runt i världen lite men An blir skräckslagen av tanken på att flyga och det får jag respektera, säger Jan.


Text: • 2014-04-17
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top