En man och en kvinna avvisades från ett Norwegian-flyg mot Grekland igår, torsdag. Foto: Istock.

Nyhet

Kastades av planet – för sin tatuering

En man och en kvinna som skulle resa till Heraklion, Kreta igår med flygbolaget Norwegian från Arlanda avvisades från planet. Anledningen? En tatuering.

Text: Johanna Jackson • 2016-07-22

Planet skulle lyfta mot Heraklion, Grekland prick klockan 21 igår men blev 50 minuter försenat efter att kabinpersonalen riktat missnöje mot en av passagerarnas tatuering.

Vad tatueringen porträtterade är inte känt. Enligt obekräftade uppgifter till Expressen kan det ha rört sig om en text på arabiska på mannens arm. Tatueringen ska först ha uppmärksammats av kabinpersonalen och en av passagerarna. Därefter kontaktades piloten. 

– Kaptenen på flyget reagerade på en passagerares tatuering och ville samtala med passageraren och önskade polisär närvaro. Därefter togs beslutet att han inte skulle få följa med, säger Mats Eriksson på kommunikatör på polisen, till Vagabond.

Norwegian bekräftar händelsen men vill inte svara på några specifika detaljer om varför personerna avvisades utan hänvisar till polisen på Arlanda. 

Kastades av planet – för sin tatuering
Lasse Sandaker-Nielsen, informationschef på Norwegian. Foto: Norwegian.

– Vårt främsta intresse är alltid säkerheten för våra passagerare och besättning och vi litar på att pilot och kabinpersonal fattar rätt beslut för att säkerställas allas säkerhet, skriver Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikationschef på Norwegian i ett mail till Vagabond.

– Om piloten anser att en person inte ska få följa med har polisen inga synpunkter på det, vi följer bara order, säger Mats Eriksson.

Mannen som avvisades från planet blev inte frihetsberövad och är inte misstänkt för något brott. Enligt Norwegian kommer paret att bli ersatta för sina biljetter. 

Gilla Vagabond på Facebook för fler resenyheter i ditt flöde.

13 av de knäppaste anledningarna till varför folk har kastats av flyget

Blev hotade av Norwegians personal efter namninsamling

Flygplatsen inför förbud mot Pokémon-jakt


Text: Johanna Jackson • 2016-07-22
Nyhet

Scroll to Top