1048654.jpg

Nyhet

Kastades av planet – bar t-shirt med svordom på

College-studenten Daniel Podolskys plan från Dallas till Chicago tvingades göra en oplanerad landning i St Louis på grund av dÙ�ligt väder. När han ville stiga ombord igen efter att han lämnat planet för ett toalettbesök fick han ett ultimatum av flygpersonalen. Ta av dig tröjan eller lämnas kvar.

Text: Johanna Jackson • 2015-03-29

Daniel Podolsky säger att t-shirten med orden “Broad Fucking City” som syftar på ett tv-program, doldes av en jacka när han först klev ombord Southwest-planet i Dallas. Men när han ville kliva ombord planet igen i St Louis hade han tagit av sig jackan vilket fick flygpersonalen att reagera på svordomen.

Personalen bad då Daniel att ta av sig tröjan eller vända den ut och in. Men Daniel som hänvisade till yttrandefriheten vägrade. Konsekvensen? Han fick inte följa med.

I en intervju med tv-kanalen WGN-TV får han frågan varför han hade på sig tröjan från början med tanke på att den kunde väcka anstöt.

– Är det verkligen upp till flygbolaget att göra den bedömningen? Det är över hundra personer på planet som försöker ta sig till Chicago och den viktigaste saken är min tröja? Hur fungerar det? Var är deras känsla för prioritering? sa han till kanalen.

Kastades av planet – bar t-shirt med svordom på
Daniel Podolsky och tröjan ifråga. Foto: privat.

I en kommentar till CNN försvarar flygbolaget sitt agerande. De uppger att de inte har en klädkod men att de förbehåller sig rätten att neka passagerare med oanständig, obscen eller uppenbart kränkande klädsel.

Daniel valde till slut att ta av sig tröjan och kunde då fortsätta till sin slutdestination senare samma dag. 

Källa: dn.se. Rubrikbild: Wikipedia / Creative Commons. 

Läs även: 


Text: Johanna Jackson • 2015-03-29
Nyhet

Scroll to Top