Annons
Annons
Bayerns huvudort München. Foto: Istock.

Bayerns huvudort München. Foto: Istock.

Nyhet

Tysk raket bland höstens populäraste weekendstäder

London, Amsterdam, Paris och… München!? Bland höstens populäraste städer för en weekendresa trendar den sydtyska staden rejält. Bokningarna hit har ökat med hela 237 procent. Det visar färsk statistik från resebyrån Ticket.

Text: Johanna Jackson • 2017-09-26 Uppdaterad 2017-09-26

Allt fler väljer att resa på kortare weekendresor i Europa. Tickets bokningar till storstäder har ökat med 35 procent i år jämfört med ifjol.

Ohotad etta på topplistan över mest bokade destination är London. Hit har bokningarna ökat med 21 procent och många passar på att semestra i den brittiska storstaden nu när det låga pundet gynnar svenskar som vill njuta av stadens stora utbud av restauranger och kulturupplevelser. Att snittpriset på London-resor har minskat med nästan 22 procent jämfört med 2016 spelar förmodligen också in i den stora bokningsökningen.

Det finns tre nykomlingar på Tickets topp 10-lista över mest bokade destinationer – Lissabon som ökat i popularitet länge samt ”Europas kaféhuvudstad” Wien och München, som lockar turister med Oktoberfest och fotbollslaget FC Bayern München.

– Fler och fler svenska resenärer vill åka på weekendresor. I takt med att många har besökt Europas populära huvudstäder söker sig fler till andra resmål. München är, med relativt kort flygtid och behagligt klimat, perfekt för några dagars besök, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig för Ticket Privatresor 

Hit reser svenskarna på weekend i höst

1. London (1)
2. Amsterdam (3)
3. Paris (6)
4. Prag (4)
5. Barcelona (5)
6. München (ny)
7. Rom (7)
8. Wien (ny)
9. Lissabon (ny)
10. Mallorca (8)

Förra årets position i parantes. Statistik från Ticket Privatresor för resor med avresa mellan 1 september och 16 december bokade till och med 20 september.


Text: Johanna Jackson • 2017-09-26
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen