Annons
Annons
Hjärtformad ö

En perfekt ö för den romantiskt lagda personen. Foto: GettyImages

Nyhet

Nu kan du köpa en del av Kroatiens kända hjärtformade ö

Vad sägs om att äga mark på en av Kroatiens mest kända öar – hjärtformade Galešnjak. Nu är en bit av hjärtat till salu.

Text: Helle Kikerpuu • 2023-01-27 Uppdaterad 2023-01-27

Mellan ön Pašman och fastlandet en bit utanför Zadar ligger den hjärtformade ön Galešnjak. Ön blev känd för sin form och Google Maps satte bokstavligt talat ön på kartan. Nu säljs cirka 30 000 kvadratmeter på den annars 142 000 kvadratmeter stora ön, när ett antal landägare gått samman och säljer sin mark till en gemensam köpare. Intresset sägs vara högt och ön har lockat mången resenär och celebritet genom åren – bland andra Beyonce och Michael Jordan.

Enligt lokala myndigheter är det lagligt att bygga ett hus på tomten samt bedriva en verksamhet som till exempel en restaurang på ön, dessutom finns möjligheten till odling – vilket gör att intresset för marken tros vara relevant för investerare.

Priset undrar du kanske över? Vad som började på 10 miljoner euro är nu uppe i 13 miljoner euro.

Ön ligger i Pašmankanalen utanför turiststaden Zadar. Foto: GettyImages

Galešnjak ligger i början av skärgården Kornati som kallas Medelhavets tätaste skärgård. I södra änden av skärgården ligger en nationalpark och det är populärt att segla med utgångspunkt från bland annat Biograd söder om Zadar. Ta sikte på den ensliga ön Zut som är täckt av betande boskap och olivlundar, utforska nationalparkens största ö Kornat och avsluta med Murter som har några av Kroatiens få sandstränder.


Text: Helle Kikerpuu • 2023-01-27
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen