Annons
Annons
Människor i tågkupé och vy över bro i Prag.

Nattågslinjen blir en av de längsta i Europa och tar dig mellan fyra huvudstäder. Foto: European Sleeper

Nyhet

Nu kan du ta tåget hela vägen från Bryssel till Prag

Nu är det klart att European Sleeper förlänger sin nattågslinje mellan Bryssel och Amsterdam vidare till Prag. Detta blir en av Europas längsta nattågslinjer och gör det enklare att tågluffa på tvären.

Text: Karin Wimark • 2023-10-10 Uppdaterad 2023-10-10

Sedan våren 2023 kan tågresenärer ta nattåget Good Night Train mellan Bryssel, Amsterdam och Berlin med den belgisk-nederländska tågoperatören European Sleeper. Nattåget avgår tre gånger i veckan och är ett smidigt sätt att resa mellan de tre huvudstäderna.

Nu är det bekräftat att tåglinjen förlängs till ytterligare en europeisk huvudstad, nämligen Prag. Från den 25 mars 2024 kommer tåget att rulla med stopp i bland annat Dresden och kurorten Bad Schandau, vackert belägen vid floden Elbe. Bad Schandau är en perfekt utgångspunkt för den som vill utforska nationalparken Sächische Schweiz med sina natursköna vandrings- och cykelleder och spektakulära klippformationer. I och med förlängningen blir detta en av Europas längre nattågslinjer.

Missa inte: Vagabonds läsarresa med tåg till sagolika Tjeckien

Vy över bron i Prag.
I maj 2024 förlängs nattågslinjen till den tjeckiska huvudstaden Prag. Foto: European Sleeper

Fler destinationer på gång

Men resan slutar inte här. European Sleeper har nämligen som ambition att förlänga sin tåglinje för varje år som går med nya stopp. Till 2025 finns planer på sträckan Amsterdam – Barcelona. Även Skandinavien finns i åtanke för kommande sträckor. Vi väntar med spänning på fler nyheter!

Läs också:

SJ fortsätter med nattåg till Berlin

Nästa år kan du tågluffa i Frankrike för 49 euro

Nu blir det enklare att ta tåget till Paris


Text: Karin Wimark • 2023-10-10
EuropaNyhetRestipsTågresor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top