Annons
Annons
Många svenskar är flygrädda, men det finns hjälp att få. Foto: Istock.

Många svenskar är flygrädda, men det finns hjälp att få. Foto: Istock.

Nyhet

Ny app ska hjälpa flygrädda

Det finns en rad olika hjälpmedel för den som är flygrädd. Från hypnos till självhjälpsböcker och kurser. Det allra senaste är en app – SkyGuru – som vill hjälpa användaren bland annat genom att förespå turbulens.

Text: Johanna Jackson • 2016-09-13 Uppdaterad 2021-06-23

Undersökningar visar att så många som var fjärde svensk är flygrädd. För många hjälper det att vara välinformerade om vad som händer under en flygning, som vilka sorts ljud man kan föreställa sig och var de kommer ifrån, och olika procedurer som ska gås igenom innan planet lyfter.

Det är den devisen som grundaren av SkyGuru, piloten Alex Gervash, har valt att bygga sin app på. Den fungerar genom att läsa in realtidsinformation från planet och dess omgivning för att sedan förklara för användaren vad som händer.

Ny app ska hjälpa flygrädda

Innan man går ombord planet skriver man in sitt flygnummer i appen som sedan laddar ner all tillgänglig data som finns om just din specifika flight. På grund av detta fungerar appen även i flygplansläge. 

Appen använder bland annat funktioner som finns inbyggda i mobilen, som en gyrometer, mikrofon, kompass, barometer och accelerometer. Den hämtar även in information från professionella flygväderdatabaser, så att den kan förvarna ifall planet kan förväntas stöta på eventuell turbulens.

SkyGuru skickar även ut lugnande meddelanden som “kontrollera dig själv istället för flygplanet”, enligt Travel + Leisure.

SkyGuru kommer i en gratisversion där man kan betala för enskilda flighter och en betald variant. I dagsläget är den endast tillgänglig för IOS. 

Missa inte att gilla Vagabond på Facebook för fler resenyheter i ditt flöde.

15 minimalistiska resetatueringar som kommer få dig att längta ut i världen

Skandinaviska flygbolag storsatsar på snabbt wifi

Våga flyga! Så överkom Benita sin flygrädsla


Text: Johanna Jackson • 2016-09-13
NyhetInför resan

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top