Annons
Annons
Ska du ut och resa och måste testas för Covid-19? Här är aktörerna som erbjuder test och reseintyg! Foto: GettyImages/Ksenia Zvezdina

Ska du ut och resa och måste testas för Covid-19? Här är aktörerna som erbjuder test och reseintyg! Foto: GettyImages/Ksenia Zvezdina

Restips

Här kan du testas för Covid-19 och få reseintyg

Ska du ut och resa och behöver testas för Covid-19?. Här kan du göra ditt test och få ett reseintyg!

Text: Helle Kikerpuu • 2020-09-15 Uppdaterad 2021-09-15

Folkhälsomyndigheten listar privata aktörer som har angett att de kan utfärda reseintyg. Om man inte har symtom kan man inte testas i den offentligt finansierade vården och därför är det enklast att skaffa reseintyg genom att vända sig till privata aktörer.

Myndigheten har inte gjort någon värdering av aktörerna eller metoderna. Att ingå i listan innebär alltså inte att myndigheten har godkänt aktören eller det test som används. Majoriteten erbjuder PCR-test men det finns även de som erbjuder antikroppstester.

Här finns listan!

Inför resa!

UD Resklar

Ladda ner appen UD Resklar och följ ambassadens reseinformation. I appen finns samlat delar av UD:s reseinformation, ambassadernas reseinformation per land och kontaktuppgifter.

Svensklistan

Om du skriver upp dig på svensklistan kan UD eller närmaste svenska ambassad vid behov nå dig i en krissituation. Anmäl dig här!

Lokala anvisningar

Vid händelse av smittspridning är det troligt att lokala myndigheter, i det land du befinner dig i, vidtar en rad spridningsreducerande åtgärder. Detta kan inkludera lokala och regionala transportbegränsningar men kan även påverka tillgänglighet till offentliga platser och institutioner och lokala karantänsregler. Det är viktigt att du som enskild resenär håller dig informerad om vad som gäller.

Hit kan svenskarna resa på semester

10 vackra bergsbyar i Europa du måste besöka

Vagabond listar: Årets 30 bästa resmål 2020


Text: Helle Kikerpuu • 2020-09-15
RestipsInför resan

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen