Annons
Annons
Den japanska staden Sapporo ligger på natursköna ön Hokkaido. Foto: SeanPavonePhoto/GettyImages

Den japanska staden Sapporo ligger på natursköna ön Hokkaido. Foto: SeanPavonePhoto/GettyImages

Nyhet

Nytt direktflyg till japanska Sapporo från Helsingfors

Finnair kommer från och med december att flyger direkt från finska huvudstaden Helsingfors till Sapporo två gånger i veckan. Den japanska staden Sapporo ligger på ön Hokkaido, känd för sina fantastiska naturupplevelser, skidbackar och varma bad i vulkaniska källor.

Text: Helle Kikerpuu • 2019-11-04 Uppdaterad 2021-06-23

Sapporo, som är huvudstad i Hokkaido-prefekturen, är ett underbart resmål där du kan uppleva traditionell japansk historia och kultur. Från och med december 2019 flyger Finnair flyger direkt från finska huvudstaden Helsingfors till Sapporo två gånger i veckan.

Sedan 2016 kopplar det japanska snabbtåget Shinkansen samman Hokkaido med Japans största ö Honshu via världens längsta undervattenstunnel. Några timmars tågresa bort liggar alltså vibrerande metropolen och huvudstaden Tokyo.

Läs Vagabonds tågreportage i Japan: Tokyo–Hokkaido – med snabbtåg genom Japan

4 härliga saker med Sapporo 

Snöfestival

Sapporo är känt för sina fantastiska vinterlandskap. Varje år i februari anordnar staden en snöfestival där du verkligen kan njuta av en riktig vinter. Du får också se underbara isskulpturer!

Årstidernas växlingar

Om du vill uppleva fyra årstider är Sapporo ett fantastiskt resmål, eftersom det ligger så långt norrut. Sapporo har något för alla, oavsett om du vill se vinterlandskap, känna doften av blommande körsbärstrÙ?d, gå på sommarfestivaler eller se höstens sprakande färger.

Maten

“The City of Food”. Sapporo är känt för sin goda ramen och läskande öl. Stanna upp och smaka goda lokala Hokkaido-produkter, t.ex. soppor och skaldjur. Glöm inte att provsmaka den lokala mjukglassen!

Stjärnskådning

Sapporo omges av berg som erbjuder fantastiska möjligheter för stjärnskådning och sightseeing. Du kan klättra upp på toppen av Mount Hakodate eller Mount Moiwa för att till exempel ta en titt på stjärnorna – eller på stadens ljus!

Guide: Tågresa i Japan

Tokyo–Hokkaido – med snabbtåg genom Japan

SAS Ù?ppnar ny linje mellan Stockholm och Sevilla


Text: Helle Kikerpuu • 2019-11-04
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top