Annons
Annons
Fyren Pater Noster på en ö med havet runtomkring

Prisbelönad fyr-hotell. Foto: Erik Nissen Johansen

Nyhet

Pater Noster utses till världens bästa hotellkoncept

Den 154 år gamla vindpinade fyrmästarbostaden Pater Noster, utanför Marstrand, har utsetts till världens bästa hotellkoncept.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-01-24 Uppdaterad 2022-01-27

AHEAD Awards (The Awards for Hospitality, Experience and Design) är den internationella hotell- och servicebranschens viktigaste tävling som belönar de mest innovativa projekten i respektive världsdel och globalt.

I november 2021 vann Pater Noster – ett hem vid horisonten AHEAD:s pris för Europas bästa hotellkoncept och kvalificerade sig därmed för världspriset. Och nu har den 80 personer starka globala juryn utsett den isolerade lilla fyrplatsen och designbyrån Stylt till vinnare av AHEAD Global New Concept Award – världens bästa helhetskoncept som förenar arkitektur, design och upplevelser.

– Ett litet fyrmästarhem på den svenska västkusten som utses till världens bästa hotellkoncept i konkurrens med globala miljardinvesteringar – det säger en hel del om den nya synen på vad som egentligen är lyx”, säger Stylts grundare och kreative ledare Erik Nissen Johansen. Här lever man på öns villkor, fångar sin egen middag och lär sig om platsens dramatiska historia. Detta är ett ställe som förstärker sinnena och bjuder på stora upplevelser.

Rum med gröna väggar och en tavla. Ett bord med apelsin i en skål. Genom fönstret syns havet.
Matsalen på hotellet vid fyren Pater Noster. Foto: Erik Nissen Johansen

Sedan starten sommaren 2020 har den nya satsningen ute på Pater Noster väckt enorm internationell uppmärksamhet. Och i stället för att profilera sig som ett exklusivt boutiquehotell, är det alltid berättelsen om fyrmästarnas gamla hem som står i centrum. 

– Med Pater Nosters hjälp har människor över hela världen fått upp ögonen för den unika svenska västkusten” säger Fredrik Lindén, VD på Turistrådet Västsverige. Nu har vi en destination och ett besöksmål i absolut världsklass som bjuder på ett koncentrat av Bohuslän.


Text: Helle Kikerpuu • 2022-01-24
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen