Annons
Annons
Tripadvisor slutar att sälja biljetter till elefantridning och en rad andra attraktioner där djur far illa. Foto: Istock.

Tripadvisor slutar att sälja biljetter till elefantridning och en rad andra attraktioner där djur far illa. Foto: Istock.

Nyhet

Slut på elefantridning och tigerklappande – Tripadvisor ändrar sin biljettpolicy

Tripadvisor kommer att sluta att sälja biljetter till hundratals attraktioner där det finns uppgifter om att djur far illa. Beslutet annonserades under tisdagen och hyllas av djurrättsorganisationer och djurvänner världen över.

Text: Johanna Jackson • 2016-10-12 Uppdaterad 2021-06-23

Den globala resejätten Tripadvisor ändrar sin policy för biljetter till turistattraktioner som inkluderar vilda eller utrotningshotade djur. 

Bland annat kommer sajten inte längre att erbjuda biljetter till aktiviteter som elefantridning, turer där man kan simma med delfiner eller till attraktioner där turister kan klappa eller på annat sätt hantera hotade djur som till exempel tigrar.

Dessa typer av attraktioner är starkt kritiserade bland djurrättsgrupper som menar att turismen orsakar både fysiskt och psykiskt lidande för djuren. 

Slut på elefantridning och tigerklappande – Tripadvisor ändrar sin biljettpolicy
Foto: Istock.

Beslutet togs efter cirka 6 månaders överläggande i samarbete med djurorganisationer som PETA, föreningen för djurparker och akvarier (Association of Zoos and Aquariums) och Global Wildlife Conservation (G.W.C). Det rapporterar New York Times.

Tripadvisor kommer dessutom att införa en portal på sajten med information om djur- och vildmarksturism. Informationen kommer att presenteras i samarbete med ledande djurorganisationer.

– Vi tror att slutresultatet av våra ansträngningar kommer att göra det möjligt för resenärer att göra mer genomtänkta val innan de besöker en djurattraktion, kommenterade Tripadvisors vd och grundare, Stephen Kaufer, i ett uttalande.

– Genom att vägra att sälja biljetter till företag som behandlar djur som underhållning och leksaker gör Tripadvisor en prejudicerande insats om användandet av djur i underhållning, säger Tracy Reiman vice president för PETA, till The Telegraph.

Den nya policyn kommer att träda i full kraft nästa år, men redan nu kommer bokningssajten att sluta att sälja biljetter till en del attraktioner. På Twitter och i andra sociala medier applåderas beslutet av djurvänner och djurrättsorganisationer. 

Dock kommer inte alla djurattraktioner att tas bort från utbudet. Något som kritiserades av organisationen World Animal Protection, som menar att Tripadvisors nya policy inte är tillräcklig, enligt The Telegraph.

Bland annat kommer man fortfarande kunna boka biljetter för att besöka olika volontärturismprojekt som Elephant Nature Park i Thailand och ett flertal zoon och vattenparker som Seaworld i Florida och Kalifornien. 

Gilla Vagabond på Facebook för mer resenyheter, tips och inspiration i ditt flöde.

Goda nyheter: Nu stoppar charterbolagen elefantridning på sina resor

Djurrättsorganisationen: Här är världens 10 grymmaste turistattraktioner

Beslutet om Seaworlds späckhuggare får djurrättsorganisationer att jubla


Text: Johanna Jackson • 2016-10-12
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen