Annons
Annons
Havanna, foto: Thinkstock.

Havanna, foto: Thinkstock.

Nyhet

Historiska beslutet: USA öppnar upp för färjor till Kuba

För första gången på över 50 år kan det bli möjligt att kryssa mellan USA och Kuba. Fyra kryssningsrederier har redan fått godkänt att trafikera sträckan efter att den amerikanska regeringen gett grönt ljus för kommersiella färjor mellan länderna.

Text: Johanna Jackson • 2015-05-06 Uppdaterad 2015-05-06

Kuba ligger bara 15 mil utanför Floridas sydspets och på 1950-talet var den karibiska ön en populär semesterdestination för amerikaner. Men efter den kubanska revolutionen infördes ett färjeförbud på 60-talet. 

Snart kan rutten öppnas igen. Minst fem rederier har ansökt om licenser för att trafik till Kuba och fyra rederier uppger att de har fått ett första godkännande från amerikanska myndigheter. Det skriver Sun Sentiel. Dock krävs ytterligare tillstånd från båda länderna innan trafiken kan starta och de amerikanska myndigheterna begränsar fortfarande vilka som kan resa.

Ett färjeföretag som fått tillstånd är Havanna Ferries Partners i Fort Lauderdale som nu hoppas kunna lansera kryssningar mellan Key West och Havanna inom bara några veckor. Ett annat företag, som dock inte fått tillstånd än, är CubaKat i Fort Lauderdale. Enligt Daily Mail säger de sig kunna erbjuda tur- och returbiljetter för 338 dollar, cirka 2 800 kronor med snabbåtar som skulle ta passagerare från Marathon Key till Havanna på fyra timmar. 

Läs även: 


Text: Johanna Jackson • 2015-05-06
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen