Annons
Annons
Vinflaskor som står vid en bardisk

Tjoget öppnar en vinbar vägg i vägg med sin prisbelönade bar. Foto: Tjoget

Nyhet

Prisbelönade Stockholmsbaren Tjoget öppnar ny vinbar

I februari slår Tjogets vinbar, Hornstulls Bodega, upp dörrarna vägg i vägg med succékrogen.

Text: William Åberg • 2022-01-15 Uppdaterad 2022-01-14

Sex år i rad har Tjoget i Hornstull funnits med på den prestigefyllda listan “The World’s 50 Best Bars”, som röstas fram av experter världen över. Nu väljer restaurangen att expandera. Utöver cocktailbaren och ölcaféet har även Hornstulls Bodega tidigare verkat under Tjogets tak – men i och med den nya satsningen får vinbaren en helt egen lokal.

Läs mer: Tre av världens bästa barer finns i Sverige

– Vi har alltid haft ögonen på den här lokalen, och när det verkade som att vi skulle gå i mål så landade vi ganska snabbt i att det mest naturliga är att flytta bodegan. En verksamhet som funkar väldigt bra, men som alltid har känts lite för liten för efterfrågan. Det känns kul att förstärka den, ge den en egen identitet, ett eget rum att andas och leva ett nytt liv i, säger Tjoget-grundaren Joel Söderbäck.

Opretentiös vinbar

Tjogetgruppen siktar på att skapa en opretentiös och osnobbig plats, som passar allt från den inbitne vinentusiasten till de som spontant svänger in på ett glas, berättar medgrundaren Andreas Bergman.

– En stor anledning till att vi öppnade bodegan för åtta år sedan var att vi kände att vinbarer ofta är lite för snobbiga och elitistiska. Vi vill skapa en plats som känns som en vinbar vi själva vill gå till. Lite mer avslappnat och inte bara fokus på vin, utan även känslan runt omkring.

Den rymliga lokalen möjliggör ett större lagringsutrymme och därmed även mer plats för vinprodukter. Här kommer vin från hela världen att stå på menyn, som inkluderar både klassiska storheter och de senaste trenderna. 

– Visionen är att inte bara ha viner från den gamla världen, utan köra viner från hela världen. Vi kommer att välja det som vi tycker är gott. Och det kan vara allt från det mest klassiska i Bordeaux till det mest naturliga, moderna från Tjeckien. Vinfilosofin är att det ska vara gott och opretentiöst, säger sommelieren Markus Davidsson.

  • Hornstulls Bodega förväntas öppna den 4:e februari i år.

Text: William Åberg • 2022-01-15
NyhetMat och dryckStockholm

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top