Annons
Annons
Karin Wallén är mångårig Vagabondmedarbetare. Nu släpper hon även ljudboken Backpacker. Foto: Anders G Warne

Karin Wallén är mångårig Vagabondmedarbetare. Nu släpper hon även ljudboken Backpacker. Foto: Anders G Warne

Nyhet

Vagabondmedarbetaren Karin Wallén aktuell med ljudbok-serien ”Backpacker”

Karin Wallén, vår kära krönikör och långvariga medarbetare, är nu aktuell med ljudboksserien Backpacker. I tio avsnitt får vi följa huvudpersonen Mia Lindells spännande äventyr i Sydostasien.

Text: Karin Wimark • 2017-10-23 Uppdaterad 2021-06-23

”Mia Lindell står i passkontrollen i Kuala Lumpur, Malaysia, långt borta från tryggheten på caféet i det sömniga Klippsund. I sin väska har hon en lista på nio uppdrag som ska bockas av under den långa asienresan. De flesta skulle nog tycka att det var underbart att lämna Sverige på vintern. För Mia är det rena mardrömmen. Under resans gång kommer hon högst motvilligt kastas ut på diverse äventyr och bokstavligen hamna på djupt vatten, men också träffa många oförglömliga personer som får henne att växa som människa. Bland annat en cyklande tysk som tagit sig hela vägen från Berlin, vars leende får henne att bli alldeles varm. Och kanske kommer hon också ett steg närmare sanningen om vad som egentligen hände hennes mamma den dagen för alla år sedan? ”

Karin Wallén, du gör debut som ”hittapåförfattare”, hur känns det?
– Det känns otroligt kul, och det känns som att – oj, jag kanske kan det här med att hitta på? Jag har alltid älskat att skriva, men jag har tidigare trott att jag inte riktigt haft tillräckligt med fantasi för att få till en hel berättelse. Jag har ju varit journalist i drygt 17 år nu. Då tänker man mer att man ska skriva nÙ�got dokumentärt.  

Vad vill du förmedla till lyssnarna med din bok?
– Jag vill framför allt att man ska bli underhållen, och ta med läsaren på en spännande resa till platser många kanske aldrig kommer till. Backpacker är en betraktelse av backpackerkulturen i Sydostasien, men den har också en grundstory som handlar om att utmana sina egna uppfattningar om vem man är och vad man klarar av. 

Vagabondmedarbetaren Karin Wallén aktuell med ljudbok-serien

Har du några tips till den som drömmer om en backpackerresa?
– Ge det mycket tid, planera inte allt i förväg och prova att resa själv – om inte under hela resan, så i alla fall under en del av den. Visst är det så att mycket förbokas idag, men våga dig på lite spontana infall också. Allt ordnar sig. Till och med för ofrivilliga och ovana resenärer som Mia Lindell.

storytel.se/series/8159-Backpacker. 169 kr per månad för ett abonnemang på Storytel

 

Nu kan du lyssna på Vagabonds reportage på Storytel

Dokumentärserien Blue Planet är tillbaka – se första trailern

Böcker på resan: 5 resor, 5 böcker


Text: Karin Wimark • 2017-10-23
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen