Nyhet

Världens fem farligaste resmål

Mord, rån och våldtäkt. Omdömeshemsidan Zoover har sammanställt en lista över de fem farligaste platserna för turister att semestra i.

Text: Redaktionen • 2009-10-12

Världens fem farligaste resmål
Rio de Janeiro. Näst farligaste stan i världen, enligt Zoover.

1. Durban, Sydafrika

Sydafrika är ett land som tampas med stor brottslighet, något som märks inte minst i hamnstaden Durban. Rån är inte ovanligt. Stora delar av staden bör undvikas helt. Men inför VM nästa år satsas allt mer resurser på att minska kriminaliteten och bland annat området vid hamnen anses nu säkert.

2. Rio de Janeiro, Brasilien

Den tidigare huvudstaden, som växte så att regeringen beslutade att bygga en ny huvudstad i djungeln, har idag vuxit till en gigantisk sydamerikansk metropol. Brasilien är ett av de länder som allra mest förknippas med enorma klassklyftor i samhället. På höjderna som omger stadens centrum växer slummen, favelorna.

Vid stränderna Copacabana och Ipanema byggs nya lyxlägenheter. Turister rekommenderas att lämna kameror, smycken och annat än bara fickpengar hemma när de tar sig till stranden eller åker med linbanan upp till statyn av Jesus på Corcovado-berget. Under de senaste åren har kriminaliteten ökat så mycket att militärförband nu patrullerar vissa stadsdelar.

3. Nairobi, Kenya

Nairobi är, vid sidan av Johannesburg, Afrikas finansiella nav. I stadens centrum tronar skyskraporna. Där de breda avenyerna slutar följer strax därefter plåtskjulen som bebos av nyinflyttade som hoppas på jobb och en bättre framtid. Något som i många fall inte blir verklighet. På nätterna bör man inte promenera utan istället färdas med taxi.

4. Playa el Agua, Isla Margarita, Venezuela

En paradisö precis utanför fastlandet som tyvärr blivit drabbat av omfattande brottslighet. Lyxen står i stark kontrast till fattigdomen på andra sidan vattnet och hotellen lockar till inbrott.

5. Caracas, Venezuela

Venezuelas huvudstad är en av de städerna i Sydamerika där urbaniseringen är som allra mest tydlig på senare år. En tidigare välbärgad stad byggd på oljepengar ligger nu sida vid sida med en växande kåkstad. I takt med att kriminaliteten ökat har även det politiska våldet gjort det. Demonstrationer som urartar hör till vanligheterna. Vissa delar av staden och folksamlingar bör undvikas.

Mer att läsa

Länk

Semetseromdömessajten Zoover.


Text: Redaktionen • 2009-10-12
Nyhet

Scroll to Top