Annons
Annons
Hav med berg i bakgrunden

Följ med på en expedition till Svalbard med Mattias Klum. Foto: Ulrich Kuhn

Nyhet

Världsberömda fotografen Mattias Klum till Svalbard – du kan följa med!

Drömmer du om att uppleva en spännande resa med närkontakt med naturen? Spana in den här resan till Svalbard med ingen mindre än stjärnfotografen Mattias Klum.

Text: • 2023-04-15 Uppdaterad 2023-04-14

Polarresearrangör, PolarQuest, lanserar nu en expeditionskryssning till Svalbard med den internationellt erkände och prisbelönte fotografen och filmaren Mattias Klum som gästföreläsare och inspiratör. 

– Vi är väldigt glada över att ha med Mattias Klum ombord, han kommer att tillföra ett stort mervärde på resan. Sensommaren på Svalbard kan vara magisk. Solen börjar närma sig horisonten och då kan vi få ett väldigt fint fotoljus. Ljuset, de spektakulära landskapen och det ikoniska djurlivet gör Svalbard till ett drömresmål för fotografer, säger Emma Nilsson, marknadsansvarig på PolarQuest.

Kom nära naturen och djuren i Svalbard. Foto: Sandra Petrowitz
Djurlivet i Svalbard är fascinerande. Foto: Ulrich Kuhn

Under tio dagar färdas expeditionsdeltagarna med M/S Quest, ett litet och expeditionsfartyg som tar max 51 passagerare, genom Svalbards magnifika vildmark. Målet är att varje dag göra gummibåtskryssningar eller landstigningar för att utforska den unika naturen på nära håll. Förhoppningen är även att få se djur som valross, val, polarräv och isbjörn.

Ombord resan kommer Mattias Klum att dela med sig av sina kunskaper inom fotografering samt berätta om sina projekt och expeditioner till några av världens mest otillgängliga och spännande platser.

– Jag har arbetat en hel del på Svalbard och det är definitivt en av mina favoritplatser på jorden. Jag ser fram emot att få dela fina och unika upplevelser med mina medresenärer på nästa resa med PolarQuest, säger Mattias Klum.

Kostnaden då, undrar du kanske? Ja det är ingen billig resa inte med en prislapp som börjar på 61 900 kr med avgång den 22 augusti 2023.

Om Mattias Klum

Mattias Klum föddes i Uppsala 1968. Han har arbetat heltid som professionell fotograf med hela världen som sin arbetsplats sedan 1986 och som filmfotograf och regissör för ett antal film- och tv-projekt sedan 1994. Mattias Klum är internationellt erkänd för att beskriva, visualisera och porträttera djur och växter, kultur- och naturmiljöer i form av artiklar, böcker, filmer, föreläsningar och utställningar. Hans konstnärliga fotografiska språk har gjort honom framgångsrik även i konstvärlden.

Möt Mattias Klum på resan. Foto: Alexandrov Klum

Mattias Klums verk har publicerats i många internationella tidskrifter, såsom National Geographic, Wildlife Conservation, Audubon, Geo, BBC Wildlife, Terre Sauvage, Stern, Der Spiegel och The New York Times. 1997 publicerades hans bilder för första gången i National Geographic Magazine, vilket gjorde honom till en av National Geographics yngsta bidragsgivare. Sedan dess har haft en mängd olika artiklar och 13 omslagsbilder i den välrenommerade tidskriften.

Under åren har Mattias Klum tilldelats ett antal prestigefyllda utmärkelser. Bland annat har Hans Majestät Konungen förlänat honom med en medalj av 8:e storleken med högblått band för sina betydelsefulla insatser som naturfotograf. Han är även ambassadör för IUCN och WWF, medlem i WWF förtroenderåd i Sverige samt hedersdoktor i naturvetenskap vid Stockholms universitet.


Text: • 2023-04-15
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen