Annons
Annons
En person går över en bro i solnedgång

Stockholm håller i en global kongress om hållbar turism 2024. Foto: GettyImages

Nyhet

Världskongress för hållbar turism kommer till Sverige 2024

Den globala organisationen Global Sustainable Tourism Council (GSTC) som initierades av bland annat FN, väljer att arrangera en världskongress i Sverige och Stockholm den 23-25 april 2024.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-11-22 Uppdaterad 2022-11-22

Det var Visit Sweden som tillsammans med Tillväxtverket ansökte om att Sverige skulle vara platsen för GSTC:s världskongress år 2024 i Stockholm – i mitten av november blev det klart, kongressen kommer till Sveriges huvudstad.

GSTC:s årliga kongress samlar internationella och nationella aktörer från hela världen. Syftet med att arrangera kongressen i Sverige är för Visit Sweden, Tillväxtverket, Visit Stockholm och Kungliga Djurgårdens Intressenter att inspirera till den hållbara utvecklingen, dela kunskaper om Sverige som resmål och lyfta de i Sverige som kommit långt i hållbarhetsarbetet.

– Visit Sweden övergripande mål om att Sverige ska ses som världens mest attraktiva resmål genom att leda mot ett mer medvetet resande är utgångspunkten i allt vårt arbete. Därför är det extra glädjande att Sverige blir det land som ska arrangera GSTCs världskongress, skriver Susanne Andersson, VD för Visit Sweden, i ett pressmeddelande.

Kongressen 2024 ger Visit Sweden och Tillväxtverket möjlighet att både innan, under och efter kongressen tillsammans arbeta med svenska näringslivet för en hållbar utveckling med utgångspunkt i ett mer medvetet resande för att skapa långsiktighet för Sverige som resmål.

Globala hållbarhetsprinciper för turism

GSTC bildades år 2007 som ett partnerskap för hållbar turism och initierades av Rainforest Alliance, United Nations Environment Programme (UNEP), United Nations Foundation (UN Foundation), och United Nations World Tourism Organization (UNWTO), tillsammans med en koalition av 32 partners inom turistindustrin. Syftet var att skapa gemensamma, universella och globala hållbarhetsprinciper för turistverksamhet och en standardisering för hållbar turism.

– Eftersom GSTC tillhandahåller ramverk för systematiskt hållbarhetsarbete och utveckling för destinationer kommer kongressen förhoppningsvis även att inspirera fler till att arbeta mer strukturerat med hållbar utveckling för att öka genomförandekraften, skapa förutsättningar att öka konkurrenskraften och för att bidra till Sveriges övergripande långsiktiga mål, skriver Visit Swedens hållbarhetschef Linda Mannerby i ett pressmeddelande.


Text: Helle Kikerpuu • 2022-11-22
NyhetAnsvarsfull turism

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen