Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Nyhet

Vill du resa gratis? Här är 3 lediga jobb du kan söka

Res jorden runt – få betalt. Låter det schysst? Vi misstänker det. Allt fler företag har börjat lansera tävlingar där vinnaren får åka på gratisresor som en sorts ambassadör för företaget. Här är tre av dem som du kan delta i.

Text: Johanna Jackson • 2017-05-19 Uppdaterad 2021-06-23

Vagabond har tidigare skrivit om en rad olika ”jobb” där arbetsuppgifterna består av att blogga och fota eller på annat sätt dokumentera olika resmål och destinationer. Företagen får press och marknadsföring, vinnaren får en eller flera gratisresor.

Chansen att man vinner är naturligtvis liten med tanke på hur stor spridning tävlingarna ofta får och hur många som ansöker. Men med det sagt: Här är tre stycken företag som söker efter personer att skicka ut i världen. Bonne chance, good luck och lycka till!

1. Res till Mallorca med Resia och Kappahl

Bli resereporter för en vecka. Vinnaren och hens vän kommer att få rapportera direkt från Palma de Mallorca i företagens sociala medier. Resan pågår mellan 2–9 september och vinnaren får även ett resekit med kläder från Kappahl. 
Sista ansökningsdag: 25 juni. Ansök här.

2. Res jorden runt i 365 dagar med Canon 

Canon söker efter en duktig fotograf som har ett år över till resande. Enligt jobbeskrivningen ska vinnaren skapa 365 berättelser på temat ”sommar” med hjälp av en kamera. Men det räcker inte bara att man är duktig på att ta selfies, företaget söker nämligen efter någon som fotar ”mer än katter och den senaste lunchen”. Tävlingen pågår i 19 länder. 
Sista ansökningsdag: 28 juni. Ansök här.

3. Bli ambassadör för Swedavia 

Swedavia, som driver de stora flygplatserna i Sverige, söker nu efter flera personer att skicka ut i Europa. Resorna avgår till förbestämda destinationer från antingen Malmö Airport eller Göteborg Airport. Exempel på resmål är Gdansk, Edinburgh, Milano, Thessaloniki, Budapest och Warszawa. I utbyte mot resan ska man dela med sig av sina upplevelser på sociala medier. 

Sista ansökningsdag: Löpande fram till 1 december. Ansök här

Vägen till drömjobbet: 8 tips till dig som vill resa och skriva

12 tips för att ta bättre reseporträtt

Vagabonds reseskrivarkurser

Resebarometern 2017 – Turkiet och USA förlorare, Grekland vinnare


Text: Johanna Jackson • 2017-05-19
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen