Annons
Annons
Foto: Vings bildarkiv

Foto: Vings bildarkiv

Nyhet

Ving börjar klimatkompensera samtliga flygresor

För knappt en vecka sedan gick TUI ut med nyheten att de börjar klimatkompensera för sina flygresenärer och hotellgäster från den 1 maj. Nu kontrar Ving – redan den 29 april börjar de klimatkompensera för utsläppen från samtliga flygresor. De blir alltså först ut av de stora researrangörerna.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-04-17 Uppdaterad 2021-06-23

Från och med den 29 april börjar researrangören Ving klimatkompensera för samtliga av sina 1,5 miljoner gästers flygresor samt för sina medarbetares tjänsteresor.  

– Vi vill göra det enkelt för våra gäster att resa mer hållbart på sin efterlängtade semester och har därför valt att kompensera för samtliga gästers flygresor. Turismen skapar arbetstillfällen och möten mellan kulturer men bidrar även till utsläpp av växthusgaser. Vårt huvudfokus är självklart att fortsätta minska våra utsläpp. I tillägg till det tar vi nu ännu ett viktigt steg mot att bli ett klimatneutralt företag och kompenserar därför för de utsläpp som ännu inte kan förhindras, säger Magnus Wikner, koncernchef för Vinggruppen i Norden. 

Klimatkompensationen kommer att gå till på så vis att de investerar i projekt som reducerar samma mängd utsläpp av växthusgaser och som även bidrar till en positiv inverkan på människor och lokala samhällen.

Utöver minskade utsläpp kommer projekten att fokusera på vatteninfrastrukturprojekt i Gambia och Östafrika, vattenkraftverk i Sri Lanka, vindkraft i Indien och Turkiet samt ett trädplanteringsprojekt i Spanien. Genom projekten skapas tillgång till rent vatten, arbetstillfällen, infrastruktur och hälsofrämjande insatser. Tillsammans kommer projekten nå fler än 125 000 människor. 

Ving börjar klimatkompensera samtliga flygresor
Både Ving och TUI tar ett steg i rätt riktning och börjar klimatkompensera. Foto: Getty Images

Förra veckan gick TUI ut med informationen att de från och med den 1 maj kommer att klimatkompensera för alla nordiska kunder som reser med bolagets egna flygbolag samt för de som bor på något av researrangörens egna hotell. Totalt handlar det om 2 000 flygavgångar och 200 hotell. 

När det gäller flygbolagen var det BRA som blev först i världen med att kompensera för allt koldioxidutsläpp som bolaget genererar. De började med detta den 1 april.  

Charterarrangören börjar klimatkompensera för kundernas resor

Röda dagar 2019 – så får du ut det mesta av semestern

48 timmar i Köpenhamn


Text: Linnéa Axelsson • 2019-04-17
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen