Annons
Annons
Nyhet

Ving satsar ekologiskt i Mexiko

Socialt ansvarstagande och miljötänkande blir allt viktigare när vi semestrar utomlands. Charterbolaget Ving lanserar nu ett hotell i Mexiko som profilerar sig med att ta ekologiskt och socialt ansvar.

Text: Redaktionen • 2010-11-16 Uppdaterad 2021-06-23

Ving satsar ekologiskt i Mexiko
Hotellet Sandos Caracol satsar grönt.

Sandos Caracol Eco Resort & Spa är ett ekologiskt hotell utanför Playa del Carmen på Yucatanhalvön som arbetar man med att öka medvetenheten hos gäster, medarbetare och leverantörer.

Projekt
Hotellet är engagerat i aktiviteter relaterade till miljön och olika sociala institutioner som arbetar för samhället vid Mayarivieran. Här kan även gästerna delta i olika projekt. Hotellet uppmanar bland annat gästerna att ta med kläder och leksaker till utsatta barn i Playa del Carmen och delta i arbetet med att hÙ?lla rent på stranden och i mangroveträsken.
I trädgården finns pooler omgivna av djungel med cenotes (hål med grundvatten), mangroveträsk och naturliga laguner.

Lokalt ägda hotell
Enligt en undersökning som trendspaningsföretaget Kairos Future gjorde nyligen påverkar omsorg om miljö och klimat i allt högre grad våra resmål och vårt sätt att resa. Intresset ökar för lokalt ägda hotell och restauranger, där vinsten går tillbaka till ortsborna och inte till de europeiska researrangörerna – särskilt om dessa också erbjuder närproducerad mat.

Var fjärde skandinav sa till Kairos Future att de tänker resa miljövänligare på något sätt det kommande året.


Text: Redaktionen • 2010-11-16
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen