Annons
Annons
Barn på tåg i vintern

Trycket på att resa med tåg under julen har fått Vy tåg att lägga till vagnar. Foto: GettyImages

Nyhet

Vy Tåg släpper fler biljetter inför julhelgen

Snart är det dags för många att rea hem eller bort under julen och Vy Tåg svarar på den ökade efterfrågan att resa med tåg med fler vagnar.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-12-09 Uppdaterad 2022-12-09

I år gick inte SJ:s biljettsläpp inför julen särskilt bra – dels var biljetterna försenade och släpptes först 9 november, dels blev det fullkomligt kaosartat när tusentals resenärer försökte boka biljetter samtidigt. SJ:s sajt kraschade och biljettpriserna sköt i höjden vilket utmynnade i att SJ återbetalade resenärer som köpt för dyra biljetter.

SJ hade omkring 46 000 besök under den första timmen i appen och på hemsidan efter biljettsläppet, detta jämfört med 6 500 besök vid biljettsläppet inför julen 2021. Det höga trycket efter tågbiljetter har fått konkurrenten Vy Tåg att släppa fler biljetter till och från Norrland inför julhelgen.

Biljetter till och från Norrland

– Vi vill göra det möjligt för fler att välja tåget. Därför arbetar vi hela tiden med att utveckla nya lösningar med kunden i fokus. Till exempel släppte vi julens biljetter redan i oktober, trots bristfällig information från Trafikverket, nu möjliggör vi för fler att välja tåget i jul genom att lägga på fler vagnar, säger Dag Lokrantz-Bernitz, vd på Vy.

För att möta den ökade efterfrågan kring julhelgen har Vy Tåg gjort om sin planering och kopplar nu på fler vagnar för att göra det möjligt för fler att resa till och från Norrland under jul.


Text: Helle Kikerpuu • 2022-12-09
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen