Annons
Annons
Annons
Foto: GNTO, archive

Foto: GNTO, archive

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Grekiska Statens Turistbyrå
Partner

Upplev underbara Grekland – på land och till havs

I Grekland kan du njuta av en semester med känslan av frihet, människor du älskar och närhet till naturen såväl på land som till havs.

Text: Grekiska Statens Turistbyrå • 2020-07-23 Uppdaterad 2023-04-26

I Grekland hittar du städer och byar med den service du behöver, i lugna omgivningar med vackra vikar och långa stränder med turkost vatten. Här får du det bästa av två världar! 

Förutom att bada längst kusten kan du även testa olika vattensporter som vindsurfing, dykning eller hoppa på en segelbåt och kryssa mellan de många öarna. Vad hade du valt att göra först? 

Upptäck Greklands kust

Upplev underbara Grekland – på land och till havs
Segla i Greklands skärgård. Foto: GNTO, archive

Cykladerna
Lätta ankar och segla ut i skärgården i Egeiska havet! Upplev Cykladernas ögrupper och den starka nordöstra medelhavsvinden som kallas Meltemi, blåser då och då i området, vilket får dig och resten av besättningen att visa vad ni går på till havs.

Se mer: Cykladerna

Lipsi, Dodekanesos

Lipsi är känd för att vara den plats där en av de mest populära delarna ur Odysseus utspelades. Det var även påjust den här ön, även känd som Ogygia,som gudinnan Calypso sades förtrolla den oräddslösa Odysseus, som för en stund gav vika fÙ�r trollformeln.

Se mer: Lipsi

Upplev underbara Grekland – på land och till havs
Dodecanese, Lipsi. Foto: GNTO, archive

Dykning – en oförglömlig upplevelse under vattnet

Attika:
När du dyker under ytan får du uppleva allt ifrån spännande håligheter, undervattensgrottor och raviner till gamla vrak och vackra rev som är fulla av liv. I Attika-regionen finns omkring 40 dykdestinationer, som passar både nybörjare och mer erfarna dykare, och som erbjuder det bästa av världen under vattenytan. 

Se mer: Dykning

Upplev underbara Grekland – på land och till havs
Greklands undervattensvärld. Foto: GNTO, G. Rigoutsos

Alonissos – första undervattensmuseet i Grekland

I början av 1990-talet hittades skeppsvraket vid Peristera, vilket blir det första som den grekiska regeringen öppnar upp för allmänheten under sommaren 2020. Arkeologer tror att fartyget var en stor pråm från Aten fylld av amforor (gamla urnor) med vin, som sjönk drygt 400 år f.Kr. Idag ligger vraket cirka 30 meter under vattnet, och sägs vara det största vraket i sitt slag som upptäckts.

Se mer: Alonissos

Upplev underbara Grekland – på land och till havs
Gamla stan i Alonissos. Goto: GNTO, Vasilis Drosakis

Vindsurfing på Lefkas

Havsområdet kring ön Lefkas, eller Lefkada som den heter på grekiska och engelska, är ett paradis för surfintresserade och hit kommer såväl turister som grekerna själva. Vindens riktning och hastigheter varierar under de tidiga eftermiddagarna på Vasilikistranden, en berömd surfplats som ingår i topp tio över de bästa surfstränderna i världen.

Se mer: Joniska öarna

Upplev underbara Grekland – på land och till havs
Joniska ön Lefkas. Foto: GNTO, G. Filippini

Hav och sol på Kretas fantastiska stränder

Greklands stränder är världsberömda och mycket populära, tack vare sitt kristallklara vatten och dess unika mångfald. Längst med Kretas oändliga kustlinje finns många stränder, varav majoriteten är sandstränder med vacker utsikt över mysiga omgivningar.

Se mer: Kreta

Upplev underbara Grekland – på land och till havs
Balos Beach på Kreta. Foto: GNTO, Militos

På din resa till Grekland är att vara dig själv och njuta av din grekiska livsstil det enda du behöver tänka på. I Grekland finns allt du vill ha för de perfekta upplevelserna, självklart alltid med säkerheten först! 

Destination Grekland. Hälsan först.

Läs mer om vad du kan se och uppleva i Grekland på visitgreece.gr! 

Grekiska somrar utan slut – sex städer att besöka på Kreta

Upplev underbara Grekland – på land och till havs

Text: Grekiska Statens Turistbyrå • 2020-07-23
PartnerGrekiska Statens Turistbyrå

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top