Cassie de Pecol/ Instagram.

Cassie de Pecol/ Instagram.

Restips

27-åringens rekord – besöker alla världens länder på kortast tid

180 länder på 15 månader. 1,6 miljoner i resekostnader hittills. Cassie De Pecol från Connecticut vill sätta rekord i att besöka jordens alla länder på kortast tid. I december beräknar hon att hon nått sitt mål.

Text: Johanna Jackson • 2016-11-01

Cassie de Pecol, 27, har varit på resande fot de senaste 15 månaderna. Hon har badat i paradispooler i Samoa, besökt fjordar i Nya Zeeland, yogat på Bali, ätit chokladbollar i Sverige (som blev land nummer 41 på listan) och åkt på ökensafaris i Dubai.

Just nu befinner hon sig i New York där hon förbereder visumansökningar och sätter ihop resplanen för de kvarstående 16 länderna. 

27-åringens rekord – besöker alla världens länder på kortast tid
Foto: Cassie de Pecol/Instagram.

Enligt Daily Mail har hon bockat av 254 flygresor och har cirka 26 flygresor kvar. Något som så klart inte varit billigt. Den största delen av budgeten har hon fått från sponsorer, men hon har dessutom ett jobbuppdrag från organisationen Adventurers and Scientists for Conservation som innebär att hon samlar med sig vattenprover från länderna hon besöker.  

Under resan har hon stannat i varje land mellan två och fem dagar och hittills har hon hunnit fylla upp fyra olika pass med stämplar och visum.

Det nuvarande rekordet för att besöka alla världens länder på kortast tid innehas av amerikanen Yili Liu. År 2010 hade han besökt samtliga länder under en tidsperiod av tre år, tre månader och sex dagar. 

Gilla Vagabond på Facebook för sådana här artiklar i ditt flöde!

Hon reste jorden runt på jakt efter kärlek – dejtade 75 män i 22 olika länder

Svenska Emma, 22, liftade från Panama till Nya Zeeland med segelbåt

8 platser att besöka innan de förändras för alltid


Text: Johanna Jackson • 2016-11-01
RestipsIntervju

Scroll to Top