Annons
Annons
En båt i havet

Upptäck Kroatiens vackra övärld på hösten. Foto: GettyImages

Kroatien

Därför ska du segla i Kroatien på hösten

Seglar-säsongen är inte över – speciellt inte i Kroatien. På många sätt är det faktiskt bättre att segla nu än under högsäsongen på sommaren.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-09-01 Uppdaterad 2022-09-01

Kroatiens kristallklara vatten, vackra kustlinje och tusentals öar är ett populärt resmål och att segla bland öarna är något vi på Vagabond rekommenderar varmt. Kolla bland annat in vårt reportage Kroatien: Segling mot skärgårdens sista utpost.

Den hektiska högsäsongen spänner över sommarmånaderna juni, juli och augusti, men seglingssäsongen är långt ifrån slut. I september och början av oktober är det perfekt väder för en seglats i Adriatiska havet. Här kommer fem anledningar till en resa till Kroatiens kust under hösten.

Segelbåtar och kristallklart vatten nära Hvar. Foto: GettyImages

5 skäl att höst-segla i Kroatien

1. Dagstemperaturen är fortfarande ca 25°C och vattnet är ännu varmt med temperaturer på ca 23°C i september.

2. Priserna för båthyra sjunker med ca 20 procent och förtöjningsavgifter sänks med ca 10 procent jämfört med under högsäsong.

3. Stadig vind minskar behovet av att behöva gå för motor.

4. Det är sällan mer än två timmars segling mellan de kroatiska öarna. Seglar det upp mörka moln på himlen är man aldrig långt från en hamn.

5. Trängseln är borta! Det finns gott om förtöjningsplats i hamnar, barer och restauranger är inte proppfulla exempelvis på ön Hvar, Kroatiens St Tropez. Favoriten Hvar men även öar som Brač och Korčula är måsten på den mest populära seglingsrutten mellan städerna Split och Dubrovnik.


Text: Helle Kikerpuu • 2022-09-01
KroatienRestipsBåtresor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top