Annons
Annons
Foto: Marcus Westberg

Foto: Marcus Westberg

Restips

Läsarresa: Följ med på fotosafari till Zambias vildmark

Lejon, elefanter och flodhästar. Följ med Vagabonds Afrikaexpert och proffsfotograf Marcus Westberg på fotosafari i Zambia.

Text: Marcus Westberg • 2018-07-16 Uppdaterad 2021-06-22

Zambia har några av Afrikas mest spektakulära nationalparker. Hösten 2019 har du chansen att förverkliga drömmen om att åka på safari i ett av värdens häftigaste vildmarksområden.

I Kafue får vi uppleva vilda djur från privata båtar på Kafuefloden och på avlägsna Busanga Plains blir vi i stort sett ensamma besökare. Resan kulminerar med fyra nätter i South Luangwa, landets juvel och ett fotografiskt sagoland. Här finns förutom lejon, elefanter, zebror och bufflar även mer svårfångade djur som leoparder och vilda hundar. Resans mål är både att du ska uppleva så mycket som möjligt och att du ska bli en bättre fotograf och komma hem med en riktigt häftig samling bilder.

Jag som är färdledare heter Marcus Westberg, är Vagabondmedarbetare och också prisbelönt fotograf med åtta års erfarenhet från Afrika, där jag framförallt jobbar med djur, naturbevarande och nationalparker.

Zambia är ett av mina absoluta favoritresmål och under resan får vi ta del av min kunskap och mina erfarenheter både om det vi ser och om hur man på bästa sätt fotograferar.

Läsarresa: Följ med på fotosafari till Zambias vildmark
Foto: Marcus Westberg

I de olika parkerna kommer vi givetvis också ha lokala guider som kan allt vi kan tänkas vilja veta om områdenas djur och växtliv.

Vi blir en liten grupp på max tolv resenärer som får möjlighet att uppleva en av världens finaste och djurrikaste vildmarker. Och så får ni en exklusiv safarifotokurs på köpet. Missa inte detta!

Marcus Westberg

Fotograf, skribent och Afrikaexpert

Läsarresa: Följ med på fotosafari till Zambias vildmark
Foto: Marcus Westberg

Dag för dag: Zambias vildmark med Vagabond

Dag 1:

Ankomst i Zambias huvudstad Lusaka och transport till första nattens boende, rymliga chalets behagligt belägna en halvtimme utanför staden.

Dag 2:

Efter tidig frukost beger vi oss av mot Kafue nationalpark och kommer fram lagom till en sen lunch. På eftermiddagen ger vi oss ut på vår första safari med båtar på Kafuefloden. Båtarna gör att vi kan komma nära djuren och får fantastiska fotomöjligheter. Framförallt kommer vi nära flera av parkens många fågelarter. Efter solnedgången samlas vi runt lägerelden och äter middag tillsammans.

Dag 3, 4 och 5:

Vi börjar dagen med en safariaktivitet: till fots, med bil eller ännu en båttur. Efter en stärkande brunch bär det av mot Busanga Plains. I tre nätter tältar vi ute i vildmarken – givetvis tillsammans med en kock och våra guider. Här kan vi utforska både till fots och med bil. Vi kommer sannolikt inte se några andra människor under vår vistelse. Här finns lejon, elefanter, gnuer och bufflar, men också ovanligare antiloper som lechwevattenbock och hästantilop. De kommande dagarna får vi också gott om tid mellan safariaktiviteterna för fotoinstruktion från Marcus Westberg.

Läsarresa: Följ med på fotosafari till Zambias vildmark
Foto: Marcus Westberg
Dag 6:

Efter en morgonsafari återvänder vi till Kafuefloden. Än en gång färdas vi i skyddade områden och får goda möjligheter att se och fota djur. Väl framme ger vi oss ut på vattnet igen och avnjuter en sista solnedgång i Kafues nationalpark.

Dag 7:

Efter en morgonsafari och en mättande frukost är det dags för återfärden till Lusaka, där vi har ett eftermiddagsflyg att hinna med. Vi reser nu till South Lunagwa, Zambias i särklass djurrikaste nationalpark och ett paradis för fotografer. Det anses bland annat vara en av Afrikas bästa parker för att se leoparder och vilda hundar. Det är mörkt när vi kommer fram till vårt boende, men djuren gör sig ändå till känna. Vi bor bekvämt precis vid Luangwafloden, och efter middagen somnar vi till ljudet av flodhästars grymtningar.

Dag 8, 9, 10:

Under tre hela dagar utforskar vi South Luangwa tillsammans med Marcus Westberg och våra lokala guider. Vi ser till att vara först inne i parken när den öppnar för att ta vara på det tidiga morgonljuset – allt för att öka våra chanser att se spännande djur och ta fantastiska bilder. Alla måltider avnjuter vi på vår lodge, men på eftermiddagen ger vi oss givetvis ut på safari igen och kommer tillbaka först när det blivit mörkt. Även här finns det gott om tid att diskutera både upplevelser och fotografering med Marcus, som gärna hjälper er med era bilder. Här finns även utomhuspool för dem som vill sola, bada och koppla av mellan aktiviteterna.

Läsarresa: Följ med på fotosafari till Zambias vildmark
Foto: Marcus Westberg
Dag 11:

Det är dags att påbörja hemfärden. Vi hinner kanske med en sista safari, innan vi blir körda till den lokala flygplatsen, Mfuwe, där ett inrikesplan tar oss vidare till Lusaka.

Dag 12:

Hemkomst till Skandinavien.

Zambias vildmark – 12 dagar

När: 26 september–6 oktober 2019.
Ciceroner: Marcus Westberg och lokala naturguider.
Pris: 37 800 kr
Gruppens storlek: Max 12 personer

Tillägg: Då boendet är begränsat på flera av dessa exklusiva resmål finns dessvärre inte möjlighet till enkelrum.

Boka på: zoomfotoresor.se/bokning-vagabond eller ring 0470-466 40

Arrangörer:
Vagabond i samarbete med Zoom Fotoresor.

Det här ingår:

• Medverkan och färdledning av proffsfotografen, skribenten och guiden Marcus Westberg under hela resan.
• Tio nätters boende i chalets/lyxtält/safaritält (dubbelrum) enligt program.
• Måltider enligt program.
• Samtliga biltransporter enligt program.
• Samtliga aktiviteter och inträden/parkavgifter enligt program.
• Lokala guider i de olika parkerna.
• Föredrag och workshops under resan.
• Alla lokala skatter och avgifter.
• Färdhandlingar och praktisk reseinformation.
• Tips om fotoutrustning och förberedelser av Marcus Westberg.

Det här ingår inte:

• Flygresorna till och inne i Zambia. Men vi hjälper givetvis till att boka dem åt dig. Önskar du hjälp med flyg till Lusaka här du hjärtligt välkommen att kontakta Zoom Fotoresor på telefon +46 470 466 40, via mail info@zoomfotoresor.se eller ange det på bokningsformuläret när du bokar resan.

Boka redan idag!

• www.zoomfotoresor.se/bokning-vagabond
• Eller ring 0470-466 40

Läsarresa: Följ med på fotosafari till Zambias vildmark
Foto: Marcus Westberg

Kongo-Brazzaville: Äkta äventyr i Afrikas största regnskog

Uganda – äventyr i Afrikas pärla


Text: Marcus Westberg • 2018-07-16
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen