Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Restips

För den som reser är världen vacker – köp boken med Vagabondrabatt!

I det nya numret av Vagabond, som kommer ut veckan före jul, finns ett utdrag ur Vagabondskribenten Per J Anderssons nya bok "För den som reser är världen vacker". Nu kan du beställa boken till rabatterat pris.

Text: Redaktionen • 2016-12-21 Uppdaterad 2021-06-23

För den som reser är världen vacker – köp boken med Vagabondrabatt!
Kanske är resan det effektivaste sättet man kan ta till för att nyansera sin bild av världen, tror bokens författare Per J Andersson.

Blir man en bättre, mer vidsynt människa av att resa mycket? Lär man sig förstå världen bättre? Vad innebär det att kasta sig ut i det okända, att återvända till ett tidigare resmål, att resa tvångsmässigt eller med nostalgin som drivkraft, ensam eller i sällskap – och att komma hem?

I För den som reser är världen vacker (Ordfront förlag) funderar Per J Andersson, en av grundarna av Vagabond som 2017 firar 30-årsjubileum, över olika aspekter på resandet. Ibland är det äventyret som lockar. Andra gånger det ovana, bisarra eller uppskakande:

“Om vår enda kontakt med världen går via mediernas nyhetsförmedling är det lätt att bli misantrop. Det är ju bara elände överallt och folk är inte kloka, tänker vi, så varför bry sig? Bäst att stanna hemma i tryggheten. Men den som reser inser att allt inte är så nattsvart som förstasidan i dagstidningen antyder, utan att det finns lycka och skönhet även på de mest problemfyllda platserna.

Resandet lär oss att det inte bara är den plätt på jorden där vi slagit ner bopålarna som kan upplevas som normal och trygg. Kanske är resan det effektivaste sättet man kan ta till för att nyansera sin bild av världen, eftersom nyhetsrapporteringen blivit så kortfattad och befriad från historisk kontext och så sällan beskriver vad som händer de dagar då naturkatastrofen inte slår till, då parlamentsvalet är över och då kanonerna tystnat.

En viktig insikt är att vi inte måste resa till Kambodja eller Mongoliet eller något annat avlägset land. Även i Danmark, Polen, Tyskland, Spanien och andra länder i vår egen världsdel kan vi skaffa oss reserfarenheter som ger nya insikter om livet. Men för det krävs verklighetskontakt. Och tid.”

För den som reser är världen vacker – köp boken med Vagabondrabatt!

Beställ boken nu till rabatterat pris och få den levererad direkt hem när den släpps i början av januari. Du som läser Vagabond får köpa den från för bara 169 kr (ord pris på Adlibris 179 kr, ord pris i bokhandeln 230 kr).

Beställ boken!

Beställ “För den som reser är världen vacker” till rabatterat pris (tidsbegränsat erbjudande)!

Läs mer!

Här kan du läsa mer om boken på Ordfronts sajt!


Text: Redaktionen • 2016-12-21
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top