Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Restips

Galna lyxresan – gå vilse med flit i vildmarken

Är det här den ultimata resan för äventyrare och adrenalinknarkare? Researrangören Black Tomato låter dig åka på en resa i samma nivå som "Expedition Robinson". Här betalar du för att gå vilse – i ofta extrema förhållanden.

Text: Johanna Jackson • 2017-12-04 Uppdaterad 2017-12-04

Är du en sådan som drömmer dig bort med äventyrsprofiler som Bear Grylls och dokusåpor som TV4:s Expedition Robinsson? Kanske även en sådan som tänker att “Det skulle nog vara rätt roligt att försöka överleva utan vare sig förnödenheter eller skydd från väderförhållandena.”

I så fall är det här något för dig. 

Ett nytt resekoncept från Black Tomato, en lyxresearrangör med kontor i New York och London, tar äventyrsresor till en ny, något brutal, nivå. Med konceptet “Get Lost” får resenärer nämligen pröva på hur det skulle vara att gå vilse i – och hitta ut från utmanande miljöer. 

Upplägget varierar och skräddarsys för varje person. Innan avresa får man till exempel träffa en äventyrskonsult som tar reda på vilken typ av miljö som är bäst lämpad för personen i fråga, och det finns möjlighet att lära sig vissa överlevnadstekniker, skriver Lonely Planet.

För att göra det hela lite mer spännande får resenären i fråga inte ens veta i vilket land hen kommer att hamna innan hen är där. Man kan dock välja att bestämma typ av miljö – som djungel, berg, kust eller polarområde. Sedan dumpas man helt enkelt på okänd plats med hjälp av helikopter eller privatplan. Därifrån är det sedan helt enkelt bara att ta sig från a till b.

Men helt vansinnigt galet är det inte – man får en karta och utrustas med en sändare. Och det finns ett team som kan hämta upp dig i förtid, i fall det skulle krisa rejält.  


Text: Johanna Jackson • 2017-12-04
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top