Annons
Annons
Foto: Chinventures/Michelle Liu.

Foto: Chinventures/Michelle Liu.

Restips

Hon gör succé på Instagram med sina annorlunda resebilder

Har du tröttnat på alla photoshoppade "perfekta" resebilder på personer med stylat hår och blekta tandrader som poserar ända ut i fingertopparna? Då bör du följa Michelle Lius Instagramsida "Chinventures" – en frisk fläkt bland alla tillrättalagda rese-selfies som svämmar över cyberrymden.

Text: Johanna Jackson • 2017-10-16 Uppdaterad 2021-06-22

Hade du svårt att få till rätt vinkel, leende eller posering för den där riktigt avundsingivande resebilden på dig själv framför den där paradisstranden, medeltida kyrkan, skyskrapan eller vad det nu var du besökte i somras? Kanske är det hög tid att byta strategi?

Låt oss introducera ”hak-selfien” eller ”chinning”, som begreppet kallas på engelska. Hur får man till då till den perfekta hakbilden? Steg 1: placera kameran i en låg vinkel, steg 2: dra in hakan för optimal dubbelhake-effekt och steg 3: luta huvudet bakåt och föreställ dig att du ska försöka klistra fast öronen i axlarna. 

This place should be on everyone's czechlist ✔️✔️

A post shared by Michelle Liu • Chinchelle (@chinventures) on

Läs även: Här är semesterbilderna du inte ska lägga ut på Instagram

En som har gjort succé med just sådana bilder är 21-åringa Michelle Liu från Boston. Drygt ett år efter hon startade kontot Chinventures under en utbytesperiod i Wien har hon fått nästan 20 000 följare i appen.

Till den amerikanska sajten Mic Networks berättar Michelle att hon började med sina hak-poser redan i högstadiet, som ett sätt att underhålla sina vänner och bekanta då hon fann ett värde i att vara larvig och bekväm med sig själv.

Can the London Eye see me chinning from afar?

A post shared by Michelle Liu • Chinchelle (@chinventures) on

I Wien beslutade hon sig för att ”dela med sig av sin haka till resten av världen” och sedan dess har följare fått följa med Michelle – och hennes dubbelhaka – till ett flertal platser runt om i världen som Amsterdam, London, Berlin, Paris och Kina.   

– Vissa (som ser henne, reds anm.) verkar chockade, andra ser förrvirrade ut. Men enligt min uppfattning är de flesta roade, säger Michelle Liu.

Och hon har inga planer på att sluta.   

– Jag vill bli ”chinstafamous” säger hon till Mic Networks. 

Han tar fantastiska bilder på sin flickvän på deras resor runt jorden

Den här restaurangen i Texas gör succé – tack vare sina roliga skyltar

Fail! – 31 översättningar som gått käpprätt åt skogen


Text: Johanna Jackson • 2017-10-16
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen