Annons
Annons
På Sydney Airport ges resenärer möjligheten att kela med hundar innan avfärd. Foto: Getty Images/MEzairi Artworks

På Sydney Airport ges resenärer möjligheten att kela med hundar innan avfärd. Foto: Getty Images/MEzairi Artworks

Restips

Kela med valpar på flygplatsen – här är det möjligt

Husdjur på flygplatser hör inte till vanligheterna. Men på Sydney Airport är det nu möjligt för resenärer att kela med hundar.

Text: Johanna Jackson • 2018-12-19 Uppdaterad 2021-06-22

Organisationen Assistance Dogs Australia började nyligen med ett projekt som gör det möjligt för resenärer på flygplatsen att träffa hundar innan avresan. Det är valpar och hundar som utbildas till servicehundar som finns till hands, skriver Expressen

Tanken med projektet är att låta människor få ta del av hundarna och se hur stor inverkan de har på hur folk mår. Kanske lyckas hundarna göra nervösa flygresenärer lugnare innan avfärden. 

Enligt Travel and Leisure kan man träffa vovvarna varje tisdag och torsdag, framför American Airlines incheckningsdesk. 

Sydney Airport är dock inte den första flygplatsen att använda hundar för att sprida glädje och välmående bland dess besökare. I USA finns flera platser där man använder sig av konceptet, Los Angeles, Fort Lauderdale och Denver, för att nämna några exempel. 

Men San Franciscos internationella flygplats tar nog priset – här finns nämligen en terapigris som hälsar resenärer välkomna. Grisen, som heter Lilou, är en del av flygplatsens  ”Wag Brigade” – ett team med djur som arbetar med att få resenärer att må bättre och stressa ner, något som Vagabond tidigare berättat om. 

Flygplatser i Europa ska testa lögndetektorer

Instagram inför ny varning – för att skydda djuren


Text: Johanna Jackson • 2018-12-19
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen