Annons
Annons
Foto: Redemption

Foto: Redemption

Restips

London får sin första alkoholfria cocktailbar

Redemption är baren för alla som vill ta del av barlivet och en festlig atmosfär – men skippa alkohol och bakfyllor.

Text: Johanna Jackson • 2018-11-01 Uppdaterad 2021-06-23

Med start i december kommer baren servera lyxiga drinkar utan alkohol i Covent Garden. Ägarna vill skapa en social plats där folk kan umgås utan att behöva kompromissa med sin hälsa. 

Redemption drivs av Catherine Salway och Andrea Waters och finns redan på två platser i staden – Nothing Hill i västra London och Shoreditch i nordöstra London. 

Filialen i Covent Garden blir däremot den första med en fristående bar, skriver brittiska bartidningen Imbibe. Den första av sitt slag i London, enligt Lonely Planet. Idén är att skapa en bar där den alkoholfria varianten står i fokus, i stället för tvärt om, som på nästan alla andra barer i världen. 

– Att bara blanda ihop några juicer räcker inte. Folk behöver anstränga sig mer för de som inte dricker alkohol. Jag har en bakgrund som kock och jag närmar mig skapandet av cocktails på samma sätt som jag skulle närma mig mat, med en hänsyn till balansen av smaker, munkänsla och utseende, säger Andrea Waters till Imbibe, och berättar att drinkarna dessutom kommer berikas med ovanliga ingredienser som tallpollen, chili och stjärnanis för att göra dem mer komplexa. 

Förutom ”mocktails” som lychee- och yuzu-martini, frozen pinnaple margarita och apple mockjito kommer Redemption även att servera alkoholfri öl samt vegansk mat i modernt inredda lokaler med detaljer i korall, mässing, marmor och grön sammet. 

Det här öltåget går förbi vildmark och vackra vyer i Colorado

6 hotell för vego-resenärer – här både äter och sover du gott


Text: Johanna Jackson • 2018-11-01
RestipsLondonMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen