På Big Cay, Bahamas lever grisarna rövare. Foto: Bigstock om inte annat anges.

På Big Cay, Bahamas lever grisarna rövare. Foto: Bigstock om inte annat anges.

Restips

11 platser där djuren har tagit över

Fascineras du av djur i alla dess former måste du kolla in de här 11 platserna där djuren fullkomligt tagit över.

Text: Johanna Jackson • 2016-01-27 Uppdaterad 2021-06-23

1. Julön, Australien

Julön i Indiska oceanen hör till Australien men ligger närmare Indonesien geografiskt sätt. Två saker som utmärker ön är det stora antalet sjöfåglar som häckar på ön och det enorma antalet landkrabbor. En av de cirka 20 arterna – den endemiska arten Gecarcoidea natalis – uppskattas till en population av 20 miljoner individer. 

11 platser där djuren har tagit över

2. Kattön, Japan

Det finns faktiskt inte bara en utan hela 11 stycken kattöar i Japan! Man kan lugnt säga att de fyrbenta krabaterna har en särskild plats i Japansk kultur – något som alla kattälskare säkert kan förstå varför. En av de mest kända platserna där katterna regerar är ön Tashirojima som ligger utanför landets nordöstra kust. Här är katterna till och med flera än de mänskliga residenterna, något som har gjort ön till en populär turistdestination. 

11 platser där djuren har tagit över

Missa inte:  24 unika företeelser som bevisar att Japan är ett av världens galnaste och härligaste länder

3. Pier 39, San Francisco, USA

Vid nöjesdistriktet och den populära turistattraktionen Pier 39 fullkomligt stormtrivs sjölejonen! Och även om det kanske kan klassas in som en turistfälla är ett besök vid piren ett måste – trots att djuren är vilda är de vana vid turisterna vilket gör att man kan studera dem på nära håll.

11 platser där djuren har tagit över

4. Boulders bay, Sydafrika

Kapstadens favoritstrand för djurälskare befolkas av en koloni av drygt 3 000 individer av den starkt hotade arten sydafrikansk pingvin. Ett hett tips till besökare är att bege sig till Foxy Beach som ligger en kort promenad bort från den mer kända Boulders Beach. Här kan man komma ännu närmare de söta fåglarna. 

11 platser där djuren har tagit över

5. Jigokudani hotspring, Japan 

Vem gillar inte ett varmt bad när vinterkylan ligger på? Vid varmvattenkällorna i Jigukudani i prefekturen Nagano har vattnets välgörande kraft varit ett känt faktum för områdets makaker i flera generationer. Ingen annan primat lever så långt upp i norr som denna. Tack vare artens stora intelligens har den lärt sig att anpassa sig till det hårda klimatet och under vinterhalvåret rider makakerna ut kylan genom att värma upp sig i de varma källorna. 

11 platser där djuren har tagit över
Apor gillar också att bada!

6. Kaua’i, Hawaii, USA

På Kaua’i som är Hawaiis fjärde största ö är det inte djungelns lag som är rådande utan kycklingarnas! De fullkomligt svämmar över här. Anledningen till de stora antalet höns – som har gett ön smeknamnet “Chicken Island” tros vara att det, från skillnad till de andra stora öarna, inte finns några mungosar på ön. 

11 platser där djuren har tagit över
Foto: Thinkstock.

7. Rolling Hills Estates, Kalifornia, USA

I bostadsområdet på halvön Palos Verdes utanför Los Angeles i Kalifornien bor det över 1 000 vilda påfåglar. Den stora populationen av de majestätiska fåglarna är ett resultat av förvildade sällskapsdjur som togs hit i början av 1900-talet av en förmögen bankman vid namn Frank Vanderlip. De som bor här är dock inte enbart förtjusta i fåglarna och för två år sen skakades området av en påfågelmördare som dödade minst 50 djur på grund av frustration över deras nedskräpning. 

11 platser där djuren har tagit över

8. Assateague, Maryland och Virginia, USA

På den idylliska ön Assatesgue utanför delstaterna Marlyland och Virginia strövar hästar fritt. Här finns nämligen en förvildad population av den egna arten Chincoteagueponny. På grund av de ringa antalet i det vilda – cirka 300 individer – är ön idag skyddad som en nationalpark. Förutom de vilda hästarna är den vackra naturen med långgrunda stränder ett stort dragplåster för ett besök. 

11 platser där djuren har tagit över

9. Miyajima Island, Japan

I kontrast till det faktum att Japan är ett land där man kan köpa val- och delfinkött i matbutiken så finns det ovanligt många platser där djuren regerar. Ön Miyajima är inget undantag och här kan man bevittna ett stort antal halvtama sikahjortar som strövar fritt på öns gator. 

11 platser där djuren har tagit över

10. Big Major Cay, Bahamas

De simmande grisarna på Big Major Cay är en stor turistattraktion på Bahamas. Ingen vet hur de har tagit sig hit, men en sak är säker – de trivs som fisken i vattnet!

11 platser där djuren har tagit över

11. Okunoshima, Japan

Kaniner överallt! För den som älskar de fluffiga pälsbollarna är den gamla militärön Okunoshima i det Japanska innanhavet ett måste! Eftersom man vill skydda de små filurerna har myndigheterna förbjudit både katter och hundar på ön. 

Sötchock: 14 fantastiska bilder på fotobombande djur

8 platser att besöka innan de förändras för alltid

Fail! – 31 översättningar som gått käpprätt åt skogen

11 djursängar du kan göra själv


Text: Johanna Jackson • 2016-01-27
Restips

Scroll to Top