Annons
Annons
Sandstrand med regnskog och hav.

Martinique är en spännande karibisk ö med såväl vita som svarta sandstränder. Foto: Getty Images

Restips

Redaktionens favorit: 6 magiska stränder på karibiska Martinique

Martinique är ön för dig som söker en autentisk mix av karibisk och fransk kultur. Dessutom ett strandparadis att drömma om – här är 6 favoritstränder på ön.

Text: Karin Wimark • 2023-08-23 Uppdaterad 2023-08-23

Från pittoreska byar som Grande Anse och Saint-Pierré – där franska bagerier säljer fluffiga croissanter och stjärnformade canelés – till vattenfall inbäddade i regnskog, sovande vulkaner och ljuvliga stränder från norr till söder. Martinique är ön för dig som söker en autentisk mix av karibisk och fransk kultur (ön är faktiskt ett franskt departement) och trots att Martinique till mångt och mycket påminner om grannön Guadeloupe är det stränderna som fångar min uppmärksamhet. Här finner du kritvita och palmkantade, svartkorniga inbäddade i regnskog, familjevänliga i charmiga byar, surfstränder och vilda vidder i naturreservat.

6 stränder på Martinique

1. Anses-d’Arlet

De två pittoreska vikarna Grande Anse D’Arlet och Petite Anse ligger på promenadavstånd från varandra och har snorkelvänligt vatten och idylliska stränder. Dessutom finns här en kyrka med Karibiens vackraste utsikt! Missa inte den vilda svarta sandstranden Anse Noir med sitt kristallklara vatten strax norr om vikarna. 

Du kan enkelt vandra mellan dessa två stränder genom en stig som leder över berget. Foto: Karin Wimark
Karibiens vackraste kyrka? Omgiven av stranden Les Anses d’Arlet i Grand Anse. Foto: Getty Images

2. Grand Anse des Salines

Martiniques kanske mest populära strand kantas av palmer, frodig mangrove och bjuder på avslappnade vibbar. Kom tidigt på morgonen eller utanför högsäsong för att uppleva stranden i sitt esse. 

Ljuvligt vacker när den är folktom. Skynda hit på morgonen eller kom under lågsäsong för bästa upplevelse. Foto: Getty Images

3. Anse Couleuvre

Svart sandstrand på norra Martinique dit surfarna åker för vågorna och de mer äventyrliga för att kombinera med vattenfallet Cascade de la rivière Couleuvre. Vacker och vild miljö som för tankarna till filmen Pirates of the Caribbean.  

4. Plage de l’Anse l’Etang

Halvön Presqui’ile de la Caravelle sträcker ut sig som en tunga på öns östkust. Här trängs sockerfält, naturreservat, vandringsleder, romdestillerier och förstås, vilda stränder som favoriten Plage de l’Anse l’Etang. 

5. Anse Noir

Anse Noir är den enda stranden på södra Martinique med svart sand vilket är häftigt då närliggande Anse Dufour har vit sand. Här finns dessutom riktigt fina snorklingsmöjligheter.

Anse Noir står i kontrast till grannstranden Anse Dufour – lika vackra båda två. Foto: Getty Images

6. Plage du Diamant

Vacker sandstrand som sträcker ut sig framför Le Diamant – den jättelika klippan som tornar upp sig ute i vattnet. Här kan strömmarna vara rätt starka så simning är inget som rekommenderas. Däremot är det ljuvligt att promenera längs stranden, ta med picknick och njuta av omgivningarna.

Storslagen och vacker – men akta dig för starka strömmar. Foto: Getty Images

Läs också:

Guadeloupe – Karibien på franska

Upptäck tropiska Dominica – det vilda Karibien

Karibien för nybörjaren – 12 saker du inte får missa!


Text: Karin Wimark • 2023-08-23
RestipsListorRedaktionens favoriterSol och bad

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top