Annons
Annons
Foto: Vagabond.

Foto: Vagabond.

Restips

Redaktionens favoriter: De Hallen – Amsterdams bästa matupplevelse

Från tapas till vietnamesiska läckerheter och japansk temaki – Amsterdams mathall har något för alla smaker.

Text: Fredrik Brändström • 2017-10-11 Uppdaterad 2021-06-22

Säkert kommer jag att få några Amsterdamfrälsta foodies på halsen men jag tycker att den holländska metropolen har en bit kvar innan den hamnar på samma kulinariska nivå som andra europeiska storstäder.

Inför mitt senaste besök i denna trevliga stad hade jag gjort en hel del restaurangresearch och hade fått många lovande tips, men även om alla måltider hamnade på rätt sida om okej var det ingenting som riktigt gjorde dundersuccé bland smaklökarna. 

Redaktionens favoriter: De Hallen – Amsterdams bästa matupplevelse
Foto: Hungry Dane/De Hallen

Men så sista dagen besökte jag De Hallen, ett uppmärksammat projekt i stans västra delar. I en gammal spårvagnshall från tidigt 1900-tal har spännande butiker flyttat in och här finns också bibliotek- och bio samt ett bra hotell. Kronan på verket är Foodhallen, en hall fylld av restauranger som serverar gatumat från hela världen.

Redaktionens favoriter: De Hallen – Amsterdams bästa matupplevelse
Foto: De Hallen

Det är en fröjd att sondera bland spanska tapas, vietnamesiska- bahn mi-mackor, saftiga burgare från The Butcher (som också har en populär restaurang i stadsdelen De Pijp), japansk temaki och gatumat från Mumbai.

Och självklart lämnar du lite rum i magen för lokala specialiteter som lagrade ostar och favoritsnacket ”bitterballen”. When in Amsterdam …

  • Foodhallen ligger på Bellamystraat i västra Amsterdam och har öppet 11–23 tor–sÙ?n. Fre–lör har man öppet till 01, foodhallen.nl

Amsterdams bästa hotell – i alla prisklasser


Text: Fredrik Brändström • 2017-10-11
RestipsAmsterdamMat och dryckRedaktionens favoriter

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen