Annons
Annons
Skarsgård i Norge

Alexander Skarsgård på Juvet Landskapshotell i sista säsongen av ”Succession”. Foto: HBO/Graeme Hunte

Norge

Spana in norska hotellet där sista säsongen av ”Succession” spelades in

Juvet Landskapshotell ligger i västra Norge, 90 minuters körväg från Ålesund. Här upplever man närhet och harmoni med naturen utan att störa dess naturliga habitat. Det är andra gången hotellet använts som inspelningsplats – denna gång för dramaserien Succession.

Text: Joakim Almé & Helle Kikerpuu • 2023-04-05 Uppdaterad 2023-04-05

Succession är en amerikansk-producerad dramaserie som hade premiär 2018 på HBO. En del av finalsäsongen är inspelad i Norge, där det förhandlas mellan familjen Roy och Skarsgårds förmögna techsnubbe. Bland annat spelade man in på platser i västra Norge såsom Atlanthavsvägen och Romsdalsgondolen.

Men framförallt spelade man in på det ensliga men flådiga Juvet Landskapshotell, som ligger drygt 1,5 timmes bilfärd från Ålesund. samma hotell som användes i filmen Ex Machina med Alicia Vikander i huvudrollen – en psykologisk thriller som ger en skrämmande framtidsvision om artificiell intelligens.

Juvet Landskapshotell ligger mitt i den norska skogen. Foto: Chris Tønnesen

I sista säsongen skapar försäljningen av medieimperiet Waystar Royco till Alexander Skarsgårds techentreprenör-karakätär Lukas Matsson en svår splittring i familjen Roy när de börjar visualisera hur deras liv kommer att se ut när affären är klar. En maktkamp uppstår när familjen föreställer sig en framtid där deras kulturella och politiska tyngd är kraftigt inskränkt och hotad.

Att spela in i Norge verkade falla Alexander Skargård i smaken.

– Vi spelade in uppe bland fjordarna uppe i bergen – det var spektakulärt vackert. Det är ett företagsretreat, en möjlighet att koppla av, men handlar också om tuffa förhandlingar om hur allt ska röra sig framåt. Det var rätt kul att få lämna New York och spela in på en plats som mer är Mattsons hemmaplan, sa han till den amerikanska tidskriften Entertainment Weekly.

Kolla in bilderna från Juvet Landskapshotell

Välkommen upp till norska vildmarken. Foto: Thetravelbook
Spa med utsikt! Foto: Thetravelbook
Bo kan man göra i deras minimalistiska Bird Houses. Foto: Thetravelbook
Eller ta in på Writer’s Lodge med två sovrum, kök och privat terrass. Foto: Thetravelbook
Bangutsikter från hotellet. Foto: Thetravelbook

Text: Joakim Almé & Helle Kikerpuu • 2023-04-05
NorgeRestipsHotell

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen