Annons
Annons
Popcorn Bay ligger på norra Fuerteventura. Foto: itchySan/Westend61 via Getty Images.

Popcorn Bay ligger på norra Fuerteventura. Foto: itchySan/Westend61 via Getty Images.

Restips

Spana in stranden på Kanarieöarna – ser ut som tusentals popcorn

Popcorn Beach på norra Fuerteventura är en riktig synvilla. Anledningen? Istället för sandkorn täcks marken av tusentals vita koraller med fluffigt utseende som ser ut som... ja, popcorn!

Text: Redaktionen • 2018-12-10 Uppdaterad 2021-06-22

På långt håll ser Popcorn Beach, eller Popcorn Bay, ut som vilken annan strand som helst. Men tittar man närmare på de små vita formationerna som täcker stranden, ser man att de är misstänkt lika ett populärt biosnacks. 

Tack vare sin säregenhet har stranden ökat i popularitet på sociala medier på sista tiden och blivit lite av en turistattraktion. Något som ett flertal medier snappat upp, bland annat brittiska Evening Standard.

Men trots sitt fluffiga utseende är ”popcornen” inte alls så mysiga att ha som underlag eftersom de utgörs av stenhårda korallbitar. Som tur är har Fuerteventura dock gott om andra alternativ för strandbesökare.  

Vad sägs till exempel om nio kilometer långa Playa de Sotavento de Jandia, som glittrar med vit sand och bjuder på allt från nakenbukter till familjevänliga hörn med kristallklart vatten? Eller kanske spektakulära Parque Natural de Corralejo med sammetslena dyner som fortsätter ut i havet? Möjligheterna är många.  

Fakta: Popcorn Beach

Popcorn Beach ligger mellan samhällena Majanicho och Corralejo. Fenomenet går att se även på andra platser på Fuerteventura och i världen, men Popcorn Beach är en av de mest kända. Även den koreanska ön Jeju har en strand med samma namn och egenskaper. 

6 resmål för dig som älskar rosa

18 surrealistiska platser du måste uppleva innan du dör


Text: Redaktionen • 2018-12-10
RestipsKanarieöarna

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen