Annons
Annons
Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Restips

Tips: Så hittar du rätt träningsresa

Yogaresor, äventyrsresor och bootcamps. Alternativen för den som vill åka på en aktiv resa är många. – Trenden att kombinera resa med träning eller äventyrsupplevelser har vuxit under de senaste åren, säger Carl Sundberg, svensk talesperson på resesöksajten Momondo.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-02-07 Uppdaterad 2021-06-22

Att åka på aktiva resor är något som blivit allt mer populärt den senaste tiden. Resesöksajten Momondo tipsar om olika sätt att kombinera resande med träning. Här nedan listar vi några alternativ. 

Retreats och yogaresor

För dig som söker ett avbrott från en stressig vardag och vill åka på en resa för att ladda batterierna kan en yogaresa passa bra. Goa och Bali är exempel på destinationer som blivit populära för denna typ av resa. Men om man vill hålla nere reskassan anordnas även flera yogaresor runt om i Sverige. 

Tips: Så hittar du rätt träningsresa
Att boka en yogaresa passar bra för den som vill fokusera på harmoni och inre balans. Foto: Getty Images

 Äventyrsresor

För den som lockas av en aktiv upplevelse kan en äventyrsresa vara lämplig. Det finns arrangörer med utbildade guider som anordnar olika typer av äventyrsresor till världens alla hörn. Vill du surfa, klättra, vandra, cykla eller kanske rida? 

Tips: Så hittar du rätt träningsresa
För den som söker upplevelser kan en äventyrsresa vara lämplig att åka på. Foto: Caiaimage/Trevor Adeline/Getty Images

Bootcamps

Att åka på bootcamp passar dig som vill träna i grupp och fylla dagarna med aktiviteter som kampsport och styrketräning. 

Tips: Så hittar du rätt träningsresa
Foto: Getty Images

Träningsresor för seniorer

Denna typ av resa brukar ofta kombinera träning med olika aktiviteter som gör att resenärerna får känna gemenskap under vistelsen. Det brukar även vara möjligt att åka på en så kallad long stay, vilket kan passa pensionärer som har tid och pengar till att vara borta 1-2 månader. 

Tips: Så hittar du rätt träningsresa
Foto: Getty Images

Källa: momondo.se

Video: 8 anledningar till varför du borde träna på solsemestern

Cykelsemester i Italien – Gardasjön på två hjul


Text: Linnéa Axelsson • 2019-02-07
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen