Annons
Annons

1044578.jpg

Nyhet

Här är selfien som kan ge dig fängelse i Thailand

Den thailändska regeringen varnar kvinnor i landet från så kallade underboobselfies – där undersidan av brösten är synliga – då det kan strida mot thailändska bestämmelser som förbjuder spridning av obscent material på nätet.

Text: Johanna Jackson • 2015-03-18 Uppdaterad 2015-03-18

Thailand har som känt strikta lagar när det kommer till nakenhet. Det är bland annat förbjudet att bada naken och att sola topless.

I måndags avrådde regeringen kvinnor i landet från att ta den specifika typen av selfien som har blivit alltmer populär på bloggar och sociala medier som till exempel Instagram. En flitig användare av selfisen är artisten Rihanna som nu måste akta sig i fortsättningen, när hon befinner sig i Thailand det vill säga.

Att ladda upp sådana bilder kan nämligen bryta mot lagen Computer Crimes Act från 2007 som förbjuder allt material som kan skada Thailands säkerhet eller skapa allmän panik, och allt obscent material som är tillgänglig för allmänheten.

Landets minister för kultur sa att de som bryter mot lagen riskerar fem år i fängelse, men medgav att det kan vara ett problem att identifiera selfie-förbrytarna – de visar oftast inte sitt ansikte.

– När personer tar dessa “undertuttselfies” kan ingen se deras ansikten, så vi vet oftast inte vem de tillhör… Det enda vi kan göra är att varna folk från att ta dem. De är olämpliga handlingar, sa regeringens talesman Anandha Chouchoti till Reuters.

Huruvida “sideboob-selfies”, som är en annan trend i selfiehavet, eller selfies som visar mycket urringning också förbjuds nämndes inte. Inte heller om samma bestämmelser gäller för män. 

Läs även: 


Text: Johanna Jackson • 2015-03-18
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top