Annons
Annons

Många tänker genast på stränder när man pratar om Seychellerna. Men här finns också regnskog, myllrande marknader och spännande naturreservat. Foto: Getty Images

Restips

4 öar på Seychellerna med sagolika stränder

Tropiska Seychellerna lockar med stränder, frodig regnskog och vackra nationalparker. Här är fyra öar du inte får missa.

Text: Per J Andersson • 2024-02-17 Uppdaterad 2024-02-15

1. La Digue

Vykortsvackra stränder

På den nästan bilfria ön La Digue hyr du en cykel och trampar runt i maklig takt för att kolla in koloniala kyrkogårdar och göra avstickare in i den täta djungeln. Framförallt tar du dig till stränderna, några av världens vackraste, med namn som Grand Anse och Anse Cocos.

Kungen av vykortsvackra stränder, en av världens mest fotograferade, heter Anse Source d’Argent, har vit sand, mjuk som vetemjöl och inramas av jättelika gråsvarta granitblock. Den ligger intill en vaniljodling inne i ett naturreservat och har trots stjärnstatusen förblivit oexploaterad. Det finns en kiosk där du kan få dig en kreolcurry och en Seybrew-öl och en ambulerande vagn under palmerna intill stranden där en kille i rastaflätor blandar fruktjuicer på mango, papaya och guava. Det är allt. Så befriande!

Kända stranden Anse d’Argent på ön La Digue. Foto: Getty Images

La Digue är ett exempel på den ansvarsfulla turism med starkt naturskydd som Seychellerna satsat på. Turistinkomsterna har använts för att bygga ut välfärden vilket gjort den afrikanska önationen till världsdelens mest välmående.

2. Mahé

Stadsliv på Seychellerna

Huvudön där du hittar den lilla huvudstaden Victoria med sin livliga matmarknad, katolska kyrka, hinduiska tempel och en kopia av Londons Big Ben. Missa inte öns romdestilleri Takamaka Rum, kryddträdgården Le Jardin du Roi och den bergiga nationalparken Morne Seychelles med fina vandringsleder.

Läs också: Guide till Seychellerna – resa hit och tips på boende

I stan Victoria kan du botanisera bland tempel och livliga marknader. Foto: Getty Images
Bästa utsikt får du från toppen av ön i nationalparken Morne Seychelles. Foto: Getty Images

3. Praslin

Regnskogsön

Också här finns sköna sandstränder, men framförallt den världsarvsklassade nationalparken Vallée de Mai, hem för den endemiska svarta seychellvasapapegojan. Träden dignar av dubbelkokosnötter (coco de mer) som är en fruktbarhetssymbol och kan väga upp till 30 kilo.

Läs också: 5 mindre kända afrikanska drömöar

Spana efter den unika dubbelkokosnöten på ön Praslin. Foto: Getty Images
Även ön Praslin har ljuvliga stränder omgiven av regnskog. Foto: Getty Images

4. Silhouette

Klassisk hotellö

Före detta plantageö som numera i huvudsak är naturreservat med tät skog, ett högt berg och endemiska växter och djurarter, bland annat en pytteliten fladdermus som väger 11 gram. Mellan berget och stranden ligger byn med 200 invånare och de två hotellen där praktiskt taget alla som bor här jobbar.

Det finns gott om ljuvliga stränder på Seychellerna. Foto: Getty Images

Läs också:

Bästa stränderna på Seychellerna – vi listar 7 favoriter

Natursköna Seychellerna – paradisöns revansch


Text: Per J Andersson • 2024-02-17
RestipsSeychellernaListorÖar

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top