• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Gardasjön får ”svävande” cykelväg – spås bli vackrast i Europa

  Italien har ingen brist på cykelvägar med undersköna vyer – men kommande Ciclabile di Limone sul Garda spås bli något i en klass för sig. Den 140 kilometer långa sträckan kommer att gå runt hela Gardasjön och har redan titulerats "Europas mest spektakulära cykelbana".

  Gardasjön får ”svävande” cykelväg – spås bli vackrast i Europa
  Riva del Garda. Foto: Istock.

  Det ambitiösa projektet kommer göra det möjligt för cyklister att cykla runt Gardasjön. Hela sträckan planeras bli klar 2021, men delsträckor kommer att öppnas upp i etapper. 

  Förhoppningen är inte bara att locka mer cykelturister, utan även att sprida ut turisterna till byar som tidigare varit svårare att nå och på så sätt ge nya intäktsmöjligheter de lokala företagen, skriver The Telegraph.

  En av de vackraste sträckorna kommer att gå mellan Limone sul Garda och gränsen till Trentino. Två kilometer av upphöjd cykelväg kommer slingra sig längs med klippor och ge cyklisterna en känsla av att flyta eller sväva över vattnet. 

  Tidigare var det tänkt att denna del skulle vara klar till sommaren 2017, men bygget försenades. Nuvarande öppningsdatum är planerad till någonstans i juni i år. Det enligt den lokala turistbyrån som Vagabond har talat med. 

  Här är några skisser på hur cykelbanan kommer att se ut: 

  Bilder via: ATT

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!