• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Boka en höstweekend i Bremen

  London, Paris och New York i all ära, men varför inte satsa på något helt annat i höst? Vi pratar om Bremen, en stad som du enkelt når både med flyg, bil och tåg. Den före detta Hansastaden är världsberömd för att vara stadsmusikanternas hemstad men även ett öl– och vinmecka, fotboll i högsta klass och fascinerande arkitektur, historia och många event året runt.

  Boka en höstweekend i Bremen

  Stadens stora stolthet är det mer än 600 år gamla rådhuset, som finns listat av Unesco som världsarv. Byggt 1405 mittemot katedralen blev det en stark symbol för borgarnas frigörelse från kyrkans makt. Det är inte bara utsidan som är pampig, via en guidad tur kan du se den vackra festsalen och andra detaljer. I källaren hittar du även Rathauskeller. Här ryms över 600 vintageviner vilket är världens största samling av tyska viner, det äldsta drickbara sägs vara från 1727. Vinkällaren, som även fungerar som restaurang, är väl värt ett besök. Här serveras lokala specialiteter som Bremer-knipp, en blandning av gröt och kött som steks och serveras med potatis och ättiksgurka. Väl värt att testa!

  Här kan du läsa mer om Rådhuskällaren.

  I Bremens rådhuskällare finns det över 600 vintageviner. BTZ Bremer Touristik-Zentrale

  Strax utanför rådhuset hittar du nästa stora sevärdhet. Åsnan, hunden, katten och tuppen från bröderna Grimms saga om djuren som ville bli stadsmusikanter i Bremen står staty här. Och runt om i stan hittar du dem sedan i flera former, det är bara att hålla utkik.

  En annan sak som satt Bremen på kartan lika mycket som sagan om stadsmusikanterna är öl. 1873 startade Beck's bryggeri. Idag, snart 150 år senare är Bremenölet det största exportölet i Tyskalnd och man brygger cirka 700 miljoner liter öl om året som exporteras över hela världen. När du är här ska du definitivt gå en guidad tur i bryggeriet, turerna finns på både tyska och engelska och tar cirka 2,5 timme. Då ingår även en ölprovning.

  Här kan du läsa mer om Beck's och stadens bryggerihistoria

  Folkfesten under Freimarkt är ett minne för livet. BTZ Bremer Touristik-Zentrale

  Utöver Beck's har man en lång tradition av öltillverkning och mikrobryggerier i området är många. Kanske är det också därför som den oktoberfestivalen "Freimarkt" blivit ett välkommet inslag under den senare delen av oktober (19 okt – 4 nov 2018). Under Freimarkt bjuds det upp till folkfest, med festhallar och ett stort tivoli. Här får musiken ta stor plats och mat och dryck har ett stort fokus. Halvvägs in i festligheterna byter stan nästan skepnad då en stor karneval sätter färg på stan, runt 200 000 personer kantar gatorna och deltar i festligheterna.

  Här kan du läsa mer om Freimarkt.

  LÄS MER OM KULINARISKA TYSKLAND HÄR

  Under Bremens julmarknad är julstämningen på topp. Foto: Istock.

  Hitta din guldkorn inför resan till Bremen här!

  Så enkelt tar du dig till Bremen

  Bremen är belägen nära floden Wesers utlopp, cirka 12 mil sydväst om Hamburg. Hit tar du dig enkelt med både flyg och egen bil via Danmark eller med båt.

  LÄS OM FLER RESMÅL I TYSKLAND HÄR

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!