Annons
Annons

1133633.jpg

Israel

Micael Bindefelds bästa tips till Tel Aviv

Skönt klimat, bra restauranger och mycket kultur. Tel Aviv är ett resmål som lockar många och är en av festfixaren Micael Bindefelds favoritstäder. Här bjuder han på sina bästa tips.

Text: • 2015-10-08 Uppdaterad 2021-09-14

Hotell

 

Montefiore

Kan vara ett av världens bästa hotell och det är fantastiskt personligt och fint. Ligger i ett gammalt Bauhaushus. Lite dyrare prisklass och eftersom det inte finns så många rum blir det lätt fullbokat. Om du inte får rum här kan du definitivt gå till deras restaurang och äta en supergod frukost eller middag, de har ett underbart kök med influenser från Nordafrika och Asien.
Adress: 36 Montefiore St
hotelmontefiore.co.il

The Norman

Lyxigaste och mest chica hotellet i Israel är utan tvekan The Norman. Prisnivå därefter. Otroligt snyggt och personligt med pool på taket och en fantastisk utsikt över hela staden i en K-märkt byggnad. Exklusiv och påkostad inredning, varje rum är unikt. Har också en restaurang som är superbra.
Adress: Nachmani Street 23-25
thenorman.com

Restauranger

Tapas1

Litet och genuint ställe med otroligt goda tapas och vänlig personal! Drivs av en av israels duktigaste matprofiler Yonathan Roschfeld.
Adress: Ahad Ha’Am St 27
tapas1haam.co.il

Delicatessen

Underbart litet lunchställe med butik, chark, ostar, oliver, bröd med mera. En trappa upp ligger en lite finare restaurang med ett bra urval av medelhavsrätter. Verkligen jättetrevligt och populärt, kan bli fullt.
Adress: Yehuda Halevi 79/81
delitlv.co.il

Micael Bindefelds bästa tips till Tel Aviv
Öppet kök på Topolopompo.

Topolopompo

Vacker restaurang med otroligt god och kryddstark mat med influenser från asien, men inte den typiska asiatiska maten vi är vana vid. Kallar sitt koncept för “Fire kitchen” – all mat tillagas över öppna eldar. Jag älskar det här stället som har en av Israels mest påkostade inredningar.
Adress: HaSolelim St 14
topolopompo.co.il

Bell Boy Coctailbar

Otroligt kul ställe som har världens roligaste drinkar och rolig personal. Jag som aldrig dricker alkohol måste till och med dricka drinkarna här. Det är väldigt litet och intimt och tar bara in ett visst antal gäster så man bör boka i förväg. Det finns små goda rätter att äta också. Beläget i boutiquehotellet Berdicevsky.
Adress: Berdyczewski St 14
hotelbtlv.co.il

Anita Cafe La Mamma del Gelato

Här finns världens godaste glass! Alla smaker och tillbehör man kan tänka sig. Ligger mitt i de trendiga kvarteren Neve Tzedek där allt händer.
Adress: Shabazi St 42
facebook.com/pages/Anita-La-Mamma-del-Gelato

Micael Bindefelds bästa tips till Tel Aviv
Fina förpackningar på Zielinski & Roze.

Butik

Zielinski & Rozen

Ett parfymeri som har legat här sedan 1905 och de gör så fina saker i en genuin miljö. Man kan blanda sin egen parfym, eau de toilette, tvål eller vad du vill ha och köper allt över disk. Superfint! Ligger i Jaffa.
Adress: Rabi Pinkhas St 10
zrp.co.il

6 israeliska måsten

5 Michelinkrogar som inte ruinerar dig

Tel Aviv – mellanösterns lyckliga bubbla


Text: • 2015-10-08
IsraelMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top