Annons
Annons
Illustration: Angelica Zander

Illustration: Angelica Zander

Spanien

Mini-guide: Husbil i Andalusien

Ta med kompisgänget eller familjen på en semester på hjul. Här är Vagabonds guide till en husbilssemester i södra Spanien.

Text: Johanna Jackson • 2018-10-01 Uppdaterad 2021-06-22

Uthyrare: 

Touring Cars är den största husbilsuthyraren i Europa och erbjuder moderna bilar med plats för allt från två till sex personer. I Andalusien har de kontor strax norr om Málaga. De erbjuder gratis flygplatstransfer och 24-timmars vägservice. Minimiålder för att hyra: 25 år. 

Flamenco Campers är ett mindre familjeägt uthyrningsföretag som specialiserar sig på Andalusien. Har totalt 8 mindre bilar med plats för två till fyra personer. Minimiålder för att hyra: 28 år. 

Parkering:

Om man kan tänka sig att tillbringa vissa nätter utan el (man kan fortfarande använda bilens faciliteter som badrum, kylskåp och spis) är det praktiskt att ställa sig på vanliga parkeringsplatser. I Bolonia går det bra att stå direkt vid stranden och i Nerja rekommenderar vi den stora parkeringsplatsen Parking Balcon de Europa, eftersom det inte finns några campingar för husbil nära staden.

Ska ni besöka Gibraltar är ett hett tips att parkera utanför gränsen och strunta i de kommersiella parkeringsplatserna. Fortsätter man längs Principe de Asturias kommer man till det stora fältet Recinto Ferial. Där kan man stå gratis. (Ibland är det dock marknader och festivaler här).  I appen Park4night kan man söka efter parkeringar och campingplatser efter pris och faciliteter i princip hela världen. På många platser går det även att söka efter parkering på Google, ring eller läs mer på parkeringens hemsida för att se ifall de accepterar husbilar. 

Mini-guide: Husbil i Andalusien
Campingen Fuente del Lobo i Sierra Nevada bjuder på vackra vyer och poolhäng.

Campingplatser: 

Camping Rio de Jara, stor och bekväm camping direkt på stranden en bit utanför staden Tarifa. campingriojara.com

Camping Fuente del Lobo, en charmig campingplats uppe i Sierra Nevada med söta stugor och en trendig bar/restaurang med pool. fuentedellobo.es

Camping Bella Vista, en populär camping med pool, restauranger och tvättstugor sydväst om Estepona. För dig som verkligen vill grotta ner dig i campinglivet. campinglabellavista.com

Sajten eurocampings.eu har en bra sammanställning över campingplatser med kontaktuppgifter. Se till att boka i plats i god tid i förväg om ni tänker stanna till i Marbella eller Málaga.

Mini-guide: Husbil i Andalusien
Första parkett till solnedgången.

Fyra fina stränder

Playa de Bolonia. 70 meter bred och 4 kilometer lång. I ena änden finns även massiv sanddyner som breder ut sig över en stor kulle och i området kan man besöka romerska ruiner. Stora chanser att hitta en ostörd del av stranden.

Playa Marco. En söt strand med klart vatten utanför Nerja. Det går att hyra kajak och utforska de små grottorna som finns i området. Glöm inte att ta med snorkeln.

Playa de Monsul. En naturskön strand som hör till nationalparken Cabo de Gata utanför Almeria. 

Cala de San Pedro. En svårtillgänglig men väldigt charmig strand som man måste ta sig till fots. Det går också att ta vattentaxi hit från Las Negras.

Relaterat: 


Text: Johanna Jackson • 2018-10-01
SpanienGuideRoadtrip

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen