Annons
Annons
Wes Anderson till höger och en tågkupé med dukat bord till vänster

Ta tåget med design av Wes Anderson. Foto: Nicolas Receveur/Courtesy of Belmond

Storbritannien

Lyxig tågvagn har designats av regissören Wes Anderson

Vad sägs om att tåga genom det brittiska landskapet i en tågvagn med art déco-stil och svan-tema? Nu kan du det!

Text: • 2021-12-18 Uppdaterad 2021-12-18

Regissören Wes Anderson har gjort filmer som bland annat The Darjeeling Limited, The Grand Budapest Hotel och The French Dispatch. Han är kända för att leka med symmetriska linjer, retro-design och överdrivet teatraliska miljöer långt ifrån verkligheten. Dessutom älskar han tåg och har designat sin beskärda del kupéer för sina filmer, så när chansen att få designa en riktigt vagn uppenbarade sig hoppade han på tåget.

Det är lyx- och reseföretaget Belmond som anlitat Wes Anderson för sitt Pullman-tåg i Storbritannien. Tåget har ett flertal olika vagnar som byggts omkring 1920- och 1930-talen och renoverats för dagens lyxiga tågresor. Vagnen Cygnus började byggas 1938 men på grund av andra världskriget var den inte färdigställd förrän 1951. Och nu har vagnen alltså fått en varsam renovering.

Hav, sol och himmel med klassisk art déco-stil. Courtesy of Belmond

Andersons har valt att behålla vagnens klassiska art déco-stil och originella svan-tema, med bland annat svanformade champagnekylare och havsdetaljer i den vackra träpanelen. Gästerna kan luta sig tillbaka i rymliga stolar klädda i ett smaragdgrönt mönstrat tyg. Grönt dyker även upp i porslinet och i taket i de privata kupéerna. Det är en perfekt kombination av vintage och Wes Andersons fantasifulla uttryck.

Vare sig man vill resa genom det brittiska landskapet i lugn och ro eller ge sig i kast med att lösa mordmysterier ombord tåget är båda möjliga. Vagnen kommer finnas på lyxtåget British Pullmans alla färder. Du kan läsa mer om tåget, vagnen och resor på belmond.com.

Champagnekylare à la Wes Anderson. Courtesy of Belmond

Se filmen från British Pullman


Text: • 2021-12-18
StorbritannienTågresor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen