Annons
Annons
Foto: Park Inn.

Foto: Park Inn.

Restips

Redaktionens favoriter: Okända platsen ger dig Berlins bästa utsikt

Trodde du att Berlins tv-torn erbjuder stadens bästa utsikt? Fel, fel, fel. Här tipsar Vagabonds Göran Ingman om ett ofta förbisett alternativ som är både billigare och bättre.

Text: • 2017-11-28 Uppdaterad 2021-06-23

Nyligen reste jag till Berlin för första gången – på tiden, jo, jag vet – och jag har samma rutin för alla nya städer, att försöka hitta en utsiktsplats. Att ta höjd för att orientera mig, få perspektiv och låta stadens bitar falla på plats. Berlins välkända tv-torn har en utsiktsvåning i den där blänkande silverkulan 204 meter över marken, med 13 euro i inträde och gott om turister. Problemet är ju bara att man inte ser Fernsehturm när man står i Fernsehturm. Samma anledning som gör att Empire State Building i New York inte är den stadens främsta utsiktsplats, men det är en annan historia.  

Redaktionens favoriter: Okända platsen ger dig Berlins bästa utsikt
Helt okej hotellutsikt från Park Inn i Berlin. Foto: Thinkstock.

Så hur göra för att se Berlin från ovan och samtidigt få tv-tornet i blickfånget? Svaret finns pÙ? 40:e våningen i hotellet Park Inn vid Alexanderplatz. En sparsmakad balkong med några fällstolar, en pytte-kiosk med öl och läsk, och … Berlins kanske snyggaste panorama. Inträdet gick på 4 euro och jag var ensam om utsikten. Med tv-tornet mitt i blick och Berlins både brutala och bräckliga stadsbild där bakom.


Text: • 2017-11-28
RestipsTysklandBerlinRedaktionens favoriter

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen