Annons
Ett dygn i fåfängans huvudstad. Foto Thinkstock

Ett dygn i fåfängans huvudstad. Foto Thinkstock

Restips

24 timmar i Miami – förlusta dig i fåfängans huvudstad

Miami är känt för sina latinamerikanska influenser, det soliga vädret – och sina vackra människor. Så här tillbringar du ett dygn i fåfängans huvudstad.

Text: • 2014-01-19 Uppdaterad 2021-06-23
Annons

 

08.00 Frukost vid havet

Bege dig till The Palms (3025 Collins Avenue, thepalmshotel.com) och deras frukostbuffé. Här serveras bland annat Miamis godaste lemonad. Sitt på verandan med utsikt över den vackra träd­gården och passa på att byta några ord med den tama papegojan – den talar nämligen svenska. Fågeln har suttit där så länge man kan minnas och är ett minne från den tiden då Palms var svensktägt.

10.00 Träningspass

Ta seden dit du kommer – hallå, du är ju i South Beach, USA:s mest utseendefixerade landsremsa, så det är klart att du ska uppsöka ett gym. Och givetvis inte vilket gym som helst. På David Barton Gym (2323 Collins Avenue, davidbartongym.com) finner du några av världens bästa instruktörer, fyra pooler, ett spa, en strand och en beachclub där du kan ta en drink efter passet. Låt svetten lacka till tonerna av världskända dj:s som står och spelar samtidigt som du tränar. Ca 200 kr för ett dagpass.

Annons
24 timmar i Miami – förlusta dig i fåfängans huvudstad
Koppla av på The Standard. Foto: The Standard.

11.30 Spa

Unna dig en skön behandling på The Standard Spa (40 Island Avenue, standardhotels.com/spa-miami-beach). Anrättningen har en holistisk inriktning och en känsla av chic 1960-tals hippielyx. Vill du lyxa till det ordentligt så hyr en av de spasviter som ligger i markplanet kring spaområdet. Då kan du bada i ditt badkar på din privata terrass eller få en behandling i din svit.

13.00 Luncha lokalt

Besök en av Miamibornas stående favoriter. Ice Box Café (1657 Michigan Avenue, iceboxcafe.com) är en av de nyttigaste restaurangerna du kan äta på, för att vara i USA. Ja, tills man kommer till desserterna. Förutom att vara kända för sin hälsoprofil, så är man motsägelsefullt nog även kända för sina glasstårtor och cheesecakes. Enligt Oprah Winfrey har Ice Box Café den bästa cheesecaken i hela USA.

24 timmar i Miami – förlusta dig i fåfängans huvudstad
Fräsch meny på Ice Box Café.

15.00 Klipp dig!

Snygga till dig med ett besök på den strykjärnsheta stylingsalongen Junior & Hatter (2750 NW 3rd Avenue, juniorandhatter.com). Den populäraste hårstylisten heter Mario Silvestri. Boka en klippning hos honom i god tid och passa på att spana på Mickey Rourke och diverse Hollywoodhemmafruar som frekvent slinker in på en kaffe. Det är dessutom relativt prisvärt. Klippning inklusive styling för män kostar till exempel 400 kr.

18.00 Drink och dragshow

På Ocean Drive i art deco-området ligger gatans gladaste och livligaste bar och restaurang – Palace (1200 Ocean Drive, palacesouthbeach.com). Det hbt-inriktade ställets slogan är “Every queen needs a palace” och varje fredag, lör­dag och söndag är det dragshow på uteserveringen. Showen försigår inte bara på serveringen. Damerna kan mycket väl hjula tvärs över gatan eller rycka tag i användbar rekvisita, som förbipasserande barnfamiljer.

24 timmar i Miami – förlusta dig i fåfängans huvudstad
På restaurangen Juvia kan du dinera både inne och ute. Välj terrassen för läcker utsikt.

20.30 Middag

Restaurangen Juvia (juviamiami.com) öppnade för några år sedan i den coolaste byggnaden i Miami Beach – parkeringshuset ritat av hippa duon Herzog & de Meuron på 1111 Lincoln Road som vunnit en massa designpriser. Här kan du dinera med fin utsikt, både utomhus på terrassen och inomhus.

01.00 Sov sött

Somna in med stil, på SLS (1701 Collins Ave, slshotels.com/southbeach). Hotellet som ligger direkt på stranden är ett av Miamis populäraste. Snyggt inrett med inspiriation av 1700-talets aristokratiska Frankrike – med en tvist. Dubbelrum från ca 2200 kr/natt.

24 timmar i Miami – förlusta dig i fåfängans huvudstad
SLS – Miamis hetaste hotell just nu.

Missa inte!

Att smyga in på The Raleigh för att titta på hotellgurun Ian Schragers världsberömda pool. www.raleighhotel.com.

Missa gärna!

Mango’s Tropical Café och om­rådet runt omkring. Här flockas sämsta sortens berusade turister som vill glo på lättklädda samba­tjejer.

24 timmar i Fort Lauderdale – Floridas Venedig

Skäm bort dig själv – vi tipsar om 6 härliga sparesor

De här smarta resväskorna gör ditt liv – och din resa – så mycket lättareg


Text: • 2014-01-19
RestipsUSAMiami
Annons

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top