Annons
Annons
Kajsa Moström, informationschef på Apollo och några av de lådorna med förnödenheter som ska skickas ned till de grekiska öarna.

Kajsa Moström, informationschef på Apollo och några av de lådorna med förnödenheter som ska skickas ned till de grekiska öarna.

Nyhet

Apollo skickar hjälp till flyktingar i Medelhavet

För att bistå flyktingar som har tagit sig till olika öar i Medelhavet som Kos, Kreta och Rhodos skickar researrangören Apollo ned förnödenheter med hjälp av sitt flygbolag Novair. ”Det är vår skyldighet att agera”, säger informationschef Kajsa Moström till Travel News.

Text: Johanna Jackson • 2015-05-12 Uppdaterad 2015-05-12

De senaste månaderna har antalet flyktingar som kommer till Medelhavet ökat. Många av de som flyr kommer från krigsdrabbade Syrien och andra delar av Nordafrika.

Flyktingarna äger sällan mer än kläderna de har på sig och då det ofta saknas boende på öarna tvingas många sova utomhus. Många av ö-invånarna har redan en pressad ekonomi och har själva svårt att kunna hjälpa till. Därför har Apollo och Novair beslutat göra en insats.

På onsdag går det första lasset av förnödenheter ner till öarna och mer än 60 lådor med kläder, hygienartiklar och sjukvårdsprodukter ska skickas ned till Kos, Kreta och Rhodos. 

– Som stor researrangör med verksamhet i Medelhavet kan vi inte bara betrakta denna katastrof. Det är vår skyldighet att agera. I och med att vi har ett eget flygbolag så är att använda lastutrymmet ombord för att ta med sådant som behövs på plats ett sätt för oss att göra något konkret, säger Kajsa Moström.

Väl på plats kommer Apollo att samarbeta med organisationer som Röda Korset för att distribuera hjälpen.

Fler resenyheter: 


Text: Johanna Jackson • 2015-05-12
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top