Annons
Annons
Den internationella rymdstationen. Foto: Gettyimages / Marc Ward.

Den internationella rymdstationen. Foto: Gettyimages / Marc Ward.

Nyhet

Blir du nya rymdhotellets första gäst?

Tröttnat på att få hotellrum med fönster mot bakgård eller grå husvägg? Snart kan du checka in på det första rymdhotellet med garanterad storslagen utsikt – 400 km över jordens yta.

Text: Sofia Zetterqvist • 2021-01-19 Uppdaterad 2021-06-23

NASA:s före detta chef för Internationella rymdstationen (ISS), Michael Suffredini, är medgrundare till Axiom Space, en startup som planerar att lansera världens första rymdhotell. Inredningen i den så kallade AxStation har tagits fram av den franska designern Philippe Stark med ambitionen att ge en så lyxig känsla som möjligt. När livsstilsmagasinet Elite Traveler frågade Stark vilken typ av upplevelse han ville ge besökaren, svarade han:

”Att hitta sig själv – jag pratade med astronauter och de spenderar, när de kan, timmar av att bara titta på jorden. Det ger dem en chans att verkligen på djupet förstå vår vitala ekologiska utmaning.”

Blir du nya rymdhotellets första gäst?
Hotellrum med rymd. Foto: Axiom Space / Facebook.

Tom Cruise – redo att checka in

Hotellpriset för den extraordinära upplevelsen beräknas hamna på 460 miljoner kronor per person. Det ryktas om att skådespelaren Tom Cruise och regissören Doug Liman redan har reserverat plats för att filma den första rymdfilmen från AxStation.

Rymdhotellet planeras öppna år 2024 men redan i slutet av året planeras en testresa med fyra personer till rymdstationen. Två av personerna kommer att vara NASA-astronauter och två kommer att vara turister. Vilka turisterna blir är ännu inte bestämt.

11 spektakulära hotell som öppnar 2021

Frivillig sökes: bo vid fyren och kolla film i en vecka – helt ensam


Text: Sofia Zetterqvist • 2021-01-19
NyhetHotell

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen