Annons
Annons
Railtic heter en ny praktisk reseplanerare för europeiska tåg. Foto: Getty Images

Railtic heter en ny praktisk reseplanerare för europeiska tåg. Foto: Getty Images

Nyhet

De vill göra det enklare att boka europeiska tåg

Snart lanseras flera nya onlineresebyråer för bokning av tåg i Europa. En av dem heter Railtic. Än så länge kan du inte boka biljetter på sajten, men den fungerar bra som reseplanerare.

Text: Per J Andersson • 2019-08-07 Uppdaterad 2021-09-15

De unga entreprenörerna och it-teknikerna Carl-Johan Alkstål och Anders Abel tyckte som så många andra att det var konstigt att det saknades en resebyrå för onlinebokning av internationella tågresor. Det finns ju för flyget, så varför inte för tåget? undrade de.

Efter lite reserach insåg de att det inte var lika enkelt att få till en internationell bokningssajt för tåg som det är att sätta upp en för flyg. Men de lät sig inte avskräckas. Resultatet efter ett halvårs utvecklingsarbete är en reseplanerare som omfattar nästan alla tåg i alla de 31 europeiska länder som är medlemmar i Internationella järnvägsunionen UIC.

– Med hjälp av Railtic ska vi snabbt kunna hitta tågresor till hela Europa, lovar de.

En sökning ger dig resplanen för hela sträckan tillsammans med information om bekvämligheter på tågen och vilken operatör och vilket tågnummer som kör respektive sträcka.

De vill göra det enklare att boka europeiska tåg
Nu kan du använda Railtic som reseplanerare, i slutet av året ska du kunna boka europeiska tåg på sajten.

 – Nu har vi lagt grundjobbet för nästa version av Railtic som kommer släppas redan till hösten. Denna version kommer inkludera möjligheten att boka alla de biljetter som man kan hitta i reseplaneraren idag. Vi har en tydlig plan för vår fortsatta utveckling under de närmsta tre åren. Vi jobbar i nära kontakt med våra användare för att utveckla en tjänst som eliminerar, eller åtminstone förminskar, de problem som tågresenärer upplever idag.

Någon gång i november eller december kommer Railtic att förvandlas från reseplanerare till fullfjädrad bokningssajt där du kan köpa biljetter från praktiskt taget alla europeiska tågbolag.

Du kan planera din resa och kolla europeiska tåg på Railtic.com

Andra svenska reseplanerare/bokningssajter för europeiska tåg som är på gång är Trainplanet.com som idag också fungerar som reseplanerare och i någon gång under hösten blir bokningssajt. Våren 2020 lanseras dessutom All Aboard och Allihop (som båda ännu är under konstruktion). 


Text: Per J Andersson • 2019-08-07
NyhetTågresor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen