Annons
Annons

Netflix erbjuder guidade turer i London, Madrid och Paris – i fotspåren av deras största serier. Foto: Netflix.

Nyhet

Guidade turer med Netflix – bakom kulisserna på din favoritserie

Ät en croissant som Emily in Paris eller upplev ett rån som i La casa de papel. Från 11 till 17 juli erbjuder Netflix gratis guidade turer i London, Paris och Madrid. Förutom filmhistoria och kuriosa får du se inspelningsplatserna till några av Netflix mest populära serier.

Text: Sofia Zetterqvist • 2022-07-10 Uppdaterad 2022-07-10

London

Bridgerton & The Crown

I London erbjuder Netflix två timmars guidade turer bakom kulisserna till serier och filmer som The Crown, Bridgerton, James Bond och Enola Holmes. Turen är gratis och börjar vid det pampiga Lancaster House som agerat scenografi åt både The Crown och Bridgerton. Forsätter genom det historiska St. James’s, passerar “teaterlandet” West End, Leicester Square där världsstjärnorna samlas vid filmpremiärer, och vidare längs gågatan Cecil Court – födelseplatsen för brittisk film. Turen fortsätter förbi marknadsstånd i Covent Garden där bland annat Enola Holmes spelats in, till Somerset House för att avsluta vid Australiens ambassad.

Lästips: Upplevelser i Storbritannien för fans av Netflix-serien Bridgerton

Neoklassicistiska Lancaster House i West End är en populär inspelningsplats, bland annat för Bridgerton. Foto: Netflix.
Covent Garden är inte bara en av Londons mest populära grönsaks- och fruktmarknader – den är även scenografi i Enola Holmes. Foto: Netflix.
Följ med bakom kulisserna till några av Londons mest prestigefyllda medlemsklubbar tillika inspelningsplatser. Foto: Netflix.

Madrid

Valeria & La casa de papel

Även i Madrid kan du följa med Netflix på tvåtimmarsturer förbi inspelningsplatserna till några av Madrids mest kända Netflix-serier: La casa de papel, Valeria, Élite och Las chicas del cable. Turen börjar med filmhistoria vid Plaza de España och Riu Hotels spektakulära takterrass som synts i flera serier. Fortsätter längs Gran Vía med sina många teatrar och biografer till torget Callao – ett måste för den som gillar serien La casa de papel. Turen går vidare till skyskrapan Telefónica-byggnaden där du får höra mer om Las chicas del cable och kvinnornas roll i spansk filmhistoria efter 1920. Vid torget Plaza de Chueca får du lära dig mer om 80-tals-rörelsen La Movida Madrileña för att sedan avsluta på Valerias favoritcafé vid Plaza de la Memoria Trans.

Lästips: Elva måsten i Madrid – här är hela listan

Fika som gänget i den spanska serien Valeria. Foto: Netflix.
Gångbron uppe på takterrassen till Hotel Riu, här från serien Valeria. Foto: Netflix.
Torget Plaza de Callao där det regnar pengar (åtminstone i serien La casa de papel). Foto: Netflix.

Paris

Lupin & Emily in Paris

Netflix-turen i Paris börjar vid dammen i Luxembourgträdgården, en av nyckelscenerna från den franska serien Lupin. Du promenerar genom det pittoreska Latinkvarteret – kanske köper en croissant från Place de l’Estrapade som Emily i succéserien Emily in Paris? Turen fortsätter förbi Pantheón till den historiska biografen Le Champo, och sedan vidare till Place Saint-Michel för att prata om modets roll i den parisiska kulturen. Du passerar Seinefloden via Pont Saint-Michel och besöker en av Paris mest ikoniska sevärdheter: Notre-Dame-katedralen. Fortsätter vidare till två av Paris mest fotograferade broar, Pont Neuf och Pont des Arts, för att avsluta turen som Emily på sin första praktikdag hos pr-byrån Savoir vid Place de Valois.

Lästips: 10 filmer som får oss att längta ut i världen

Frossa samma franska bakverk som Emily i serien Emily in Paris. Foto: Netflix.
Turen börjar vid dammen där serien Lupin bland annat är inspelad. Foto: Netflix.
Lupin – fast på riktigt. Men ändå inte. Foto: Netflix.

Text: Sofia Zetterqvist • 2022-07-10
NyhetKonst och kultur

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top