Annons
Annons
En del ryska damer ler i alla fall självmant. Foto: Thinkstock

En del ryska damer ler i alla fall självmant. Foto: Thinkstock

Nyhet

Jamen le lite då, kära ryska turister!

Ryska turister är ohyfsade och måste uppfostras. Det tycker i alla fall en italiensk hotellägare som uppmanar sina ryska gäster att le när de kommer in på ett hotell och vara trevlig mot personalen, inte bara mot ledningen.

Text: Per J Andersson • 2014-08-22 Uppdaterad 2021-06-23

Jamen le lite då, kära ryska turister!
För vulgärt, tycker en italiensk hotellägare. Foto: Thinkstock

Ryssar spenderar stora summor på att turista i Italien. Men den italienska hotellägaren Salvatore Madonna tycker att ryssarna kan behöva uppfostras. Han driver ett hotell i badorten Forte dei Marmi, strax norr om Viareggio på Versiliarivieran i Toscana och har nu producerat en tv-reklam för att lära förmögna ryssar om italienskt vett och etikett, enligt nyhetsbyrån TT.

Under tre minuter uppmanar man ryssarna bland annat att le mer, säga tack oftare och att se personalen i ögonen. Enligt Salvatore Madonna är syftet att hjälpa ryska turister att smälta in bättre i Italien.

Man har också tagit Ljudmila Radcenko till hjälp, en rysk modell som lever i Italien.

– Den första regeln när man kommer in i ett hotell är att säga hej, att le och att se personen i ögonen. I Ryssland är vi kanske inte vana att göra det, säger hon i reklamfilmen.

Ryssarna får också rådet att inte ge för mycket dricks eller beställa det dyraste på menyn, vilket kan “verka vulgärt”. De uppmanas dessutom att inte bära högklackat ihop med bikini och att inte beställa cappuccino efter middagen. De får också veta att man inte kan få in alla rätter samtidigt i Italien.

– Men vi vill inte ge ryssarna instruktioner, bara erbjuda råd om några av egenheterna i den italienska livsstilen, säger Salvatore Madonna i reklamen som ska bland annat i rysk tv, rapporterar TT. 

Läs också

Krönika: Förbannade ryska turister.


Text: Per J Andersson • 2014-08-22
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top